Руското подразделение на Kone - LiftConnect беше закупено от холдинга

...
Руското подразделение на Kone - LiftConnect беше закупено от холдинга
Коментари Харесай

Финландският производител на асансьори Kone напусна Русия

Руското поделение на Kone - LiftConnect беше закупено от холдинга S8 Capital, който преди този момент закупи и съветското поделение на американската Otis. Асансьорите ще се обслужват под марката Meteor Lift.

Финландската компания Kone, която създава асансьори и ескалатори, завърши изтеглянето си от Русия, се споделя в известие на нейния уеб страница.

Kone продаде съветското си поделение на холдинговата компания S8 Capital на Армен Саркисян, която преди този момент купи и съветския филиал на различен производител на асансьори, Otis, написа РБК.

Сделката към този момент е утвърдена от съветските регулаторни органи, като финландският производител не разкрива нейната сума. В Русия Kone има към 300 чиновници.

От S8 Capital споделиха пред РБК, че договорката за закупуване на компанията LiftConnect включва придобиването на нейното портфолио от услуги (7 хиляди единици оборудване), в това число високоскоростни асансьори в шест района на Русия. 300-те съветски чиновници на Kone ще запазят работните си места и ще бъдат трансферирани към сервизното поделение Meteor Lift, което ще се занимава с обслужването на асансьори. Общото портфолио от услуги на компанията се е нараснало до 51,3 хиляди единици, се отбелязва в отчета.

S8 Capital добави, че за висококачествени и безвредни поправки ще употребяват разработките в доставката на съветски съставни елементи и съставни елементи от другарски страни.

След началото на съветската военна инвазия в Украйна Kone разгласи краткотрайно прекъсване на доставките и също по този начин разгласи, че краткотрайно стопира да приема нови поръчки. През лятото на 2022 година производителят съобщи, че ще продаде съветския бизнес на висшето управление на компанията.

Американската Otis продаде съветския си бизнес на Ice Development през юли 2022 година Министерството на индустрията и търговията на Русия изясни, че Ice Development е включено в периметъра на ползите на S8 Capital. Холдингът създава ИТ решения във финансовия бранш, търговията на дребно, телекомуникациите, електронната търговия и медиите и има дистрибутора на държавни лотарии Столото. През декември м.г. Otis Elevator промени името си на Meteor Elevator.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР