Руското опозиционно издание „Новая Газета“ обяви в понеделник, че на

...
Руското опозиционно издание „Новая Газета“ обяви в понеделник, че на
Коментари Харесай

Руският опозиционен вестник „Новая  Газета“ обяви, че е бил обект на химическа атака

Руското опозиционно издание „ Новая Газета “ разгласи в понеделник, че на входа на един от офисите й в Москва е открита химическа субстанция.

„ Сутринта беше осъществена химическа офанзива против постройката, където се намира редакцията ни “, съобщи основният редактор на „ Новая газета “ Дмитрий Муратов. „ Не можем да вървим сред етажите или да излизаме на улицата “, добави той

В момента химичното вещество е в развой на разбор от съветската работа за сигурност ФСБ, добави Муратов.

Инцидентът се случва, когато три неправителствени организации заведоха дело в понеделник против съветската частна военна компания „ Вагнер “ поради хипотетични изтезания и ликвидиране на арестуван в Сирия. Муратов отбелязва в изказването, че казусът е „ основан на нашите публикации “.

През 2019 година „ Новая газета “ разгласява следствие на покушението. Твърди се, че изображенията демонстрират, че рускоезични мъже удрят жертвата си с чук и по-късно го разчленяват, в последна сметка го напръскват с бензин и възпламеняват тялото му. Вестникът разгласява през днешния ден и следствие на злоупотреби, осъществени в Чечения. Автономната република в Кавказкия район се ръководи от президента Рамзан Кадиров.

„ Новая Газета “ и нейните публицисти са били обект на многочислени офанзиви от основаването на вестника през 1993 година През 2006 година журналистката Анна Политковская беше убита в антрето на жилищния си блок в Москва. Тя проверява съветския президент Владимир Путин и тактиката на Кремъл в Чечения. През 2018 година траурен венец и отсечена глава на коза бяха оставени пред офисите на вестника с записка с надпис: „ До основния редактор на Новая газета “.

Вестникът е благосъстоятелност на редакцията му, милиардера Александър Лебедев и някогашния руски водач Михаил Горбачов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР