Руското нахлуване в Украйна засили опасенията на САЩ, че правителството

...
Руското нахлуване в Украйна засили опасенията на САЩ, че правителството
Коментари Харесай

САЩ: Русия може да планира употреба на биологично оръжие в Украйна

Руското навлизане в Украйна ускори опасенията на Съединени американски щати, че държавното управление на Владимир Путин може да използва биологично оръжие. Това съобщи в Женева американският заместник-държавен секретар по контрола над оръжията и интернационалната сигурност Бони Дженкинс, представена от VoA.

„ Тяхната биологична стратегия постоянно е предизвиквала безпокойствие “, показва Дженкинс.

Подозренията по отношение на желанията на Кремъл са се засилили след внушенията от страна на Москва, че Съединени американски щати създават биологични оръжия в Украйна. Зад сходна дезинформация Русия може да скрива личните си дейности, ориентирани към превръщането на инфекциозните болести в оръжие, акцентира Бони Дженкинс.    

„ Докато не престават непровокираната си инвазия в Украйна и вършат такива изказвания, постоянно има възможност да се възползват (от дезинформацията като прикритие) “, отбелязва тя в изявление за Bloomberg News.

Дженкинс дойде в Женева, с цел да взе участие в триседмична конференция, отдадена на Конвенцията за възбрана на биологичните оръжия.

Тя споделя още, че една от задачите на конференцията е конвенцията да прекрачи в 21 век, тъй като коронавирусната пандемия е привлякла вниманието на хората към риска от потреблението на болестите като оръжие.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР