Устройство за подслушване е било открито в стая в Катовице,

...
Устройство за подслушване е било открито в стая в Катовице,
Коментари Харесай

Полша откри устройство за подслушване в Министерски съвет

Устройство за подслушване е било намерено в стая в Катовице, където е трябвало да се организира съвещание на полското държавно управление, съобщи Агенция Франс Прес.

Полското държавно управление трябваше да организира съвещание по време на пътешестване до града за огромен стопански конгрес.

Полските специфични служби " откриха и демонтираха устройства, които биха могли да бъдат употребявани за подслушване на диалози в стаята, в която през днешния ден ще заседава Министерският съвет ", съобщи представителят Яцек Добжински в X.

Устройството може да записва както тон, по този начин и видео, сподели той.

" Разследването е в ход. Трудно е да се каже дали устройствата са били конфигурирани преди години или в този момент “, съобщи министърът на защитата Владислав Косиняк-Камиш.

Той уточни, че техниката е била открита по време на рутинна инспекция, осъществявана преди всяко държавно съвещание.

На 6 май полската прокуратура стартира следствие за шпионаж, откакто арбитър Томаш Шмидт е изискал политическо леговище в Беларус.

Считан за непосредствен до популистката националистическа партия " Право и правдивост ", Шмидт съобщи, че е решил да напусне родината си заради " политическо противоречие " с актуалното държавно управление и се притеснява, че ще бъде преследван по " измислено дело за шпионаж " в Полша.

Полската специфична работа ABW изясни, че е почнала инспекция, " с цел да ревизира доколко съдията е имал достъп до класифицирана информация ", оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР