Руското МВнР излезе с остра реакция след като военни съобщиха,

...
Руското МВнР излезе с остра реакция след като военни съобщиха,
Коментари Харесай

Москва нападна Запада: Смъртта на руския журналист в Украйна е предумишлено престъпление

Руското Министерство на външните работи излезе с остра реакция откакто военни оповестиха, че Ростислав Журавльов - сътрудник от държавната осведомителна организация РИА Новости, е бил погубен при украински удар в южната Запорожка област. От ведомството на Сергей Лавров нарекоха гибелта на съветския публицист " непоносимо, преднамерено закононарушение ", осъществено от западните сили и Киев и се заканиха, че ще има " отговор " против отговорните.

По информация на организацията Журавльов е бил погубен покрай фронтовото село Пятихатки.

„ В резултат на удар на украинската войска с касетъчни муниции четирима публицисти бяха ранени с друга степен на тежест “, се споделя в изказване на съветската войска.

„ По време на евакуация журналистът Ростислав Журавльов е умрял от раните си, получени вследствие на детонация на касетъчни муниции. Твърди се, че други трима публицисти също са потърпевши от нападението, само че са в устойчиво положение в болница.

" Всичко демонстрира, че нападението против групата публицисти не е осъществено инцидентно ", твърди съветското Министерство на външните работи. „ Компетентните интернационалните организации избират, както и до момента в сходни случаи, да си затварят очите за това непоносимо закононарушение “, акцентират от ведомството.

Според министерството " публицистите са събирали материал за репортаж за украинските бомбардировките против обитаеми места в Запорожка област с потребление на касетъчни муниции, неразрешени в доста страни по света ".

Русия упрекна Съединени американски щати, че са доставили оръжията на украинската войска. Белият дом съобщи, че украинските сили употребяват касетъчни муниции, доставени от Съединени американски щати, на бойното поле. Оръжията разпръскват до няколкостотин дребни избухливи заряда и могат да останат неексплодирали в земята. Те са неразрешени от доста страни заради дълготрайните опасности, които съставляват за цивилните. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР