Руското министерство на здравеопазването одобри използването на своята главна ваксина

...
Руското министерство на здравеопазването одобри използването на своята главна ваксина
Коментари Харесай

COVID-19 по света: Новият щам и във Франция, Ирландия и Италия отново влязоха в изолация

Руското министерство на опазването на здравето утвърди потреблението на своята основна ваксина против ковид а - " Спутник V " , за всеобща имунизация на хора над 60-годишна възраст, предадоха ТАСС и Ройтерс.

" Министерството утвърди промени в инструкцията за здравното потребление. Сега имунизацията " Спутник V " е позволена за приложимост при лица на възраст от 18 и повече години. По този метод жителите над 60 година също ще могат да се имунизират против новата ковид на зараза ", сподели министър Михаил Мурашко по тв канала " Россия-24 ".

Той уточни, че извършената експертиза е потвърдила успеваемостта и сигурността на имунизацията и за хора над 60-годишна възраст и че към този момент е в ход огромна имунизация във всички региони на Русия.

Появи се още по-нов и инфектиран вариант на ковид във Англия . Този път двама души са имали контакт със завърнали се от Южна Африка. Те са сложени под карантина. Експертите успокояват, че лицензираните ваксини ще ни защитят от новите разновидности на COVID-19.

19 хиляди са приетите в болница в Англия , а към този момент един милион са си сложили Коронавирус ваксина, заяви bTV.
Новият вариант и във Франция
Първи случай във Франция на инфектиран с новия вариант на ковид а , съобщи " Франс прес ", като се базира на министерството на опазването на здравето. Мутацията потегли от Англия.

Случаят е доказан в централния град Тур. Става дума за французин, който е без признаци и се е самоизолирал вкъщи си. Той е дошъл от Лондон на 19 декември. Два дни по-късно е дал позитивен резултат на теста за вируса.

В навечерието на  слагане на първите ваксини против Covid-19 в Европа - в няколко страни влизат в действие нови ограничавания и ограничения поради вируса. Това са Австрия, Шотландия и Северна Ирландия.

След разхлабване на ограниченията по Коледа - по време на което австрийците даже можеха още веднъж да карат ски, от през днешния ден до 24 януари в страната влиза в действие трети локдаун.

Облекчаване на рестрикциите обаче, ще има от 18 януари - за хората, създали си антигенен тест. От тази дата в Австрия всяка седмица ще бъдат тествани преподавателите и водачите на транспортни средства на публичния превоз, както и търговците, имащи контакт с клиенти.

Преди празниците и Ирландия, и Италия още веднъж влязоха в изолираност.

А от през днешния ден в режим на строга карантина влизат Шотландия и Северна Ирландия. Забранят се обществените контакти. Затварят магазините за артикули, които не са от първостепенно значение.

От 20 декември и в елементи от Англия е наложена нова карантина за ограничение на разпространяването на новия вид на ковид а. Той съгласно специалистите  е сред 50 и 74 % по-заразен от към този момент намиращите се в обращение варианти.

28-дневни рестрикции поради ковид а влизат в действие от среднощ на 26 декември тук-там в Канада. Става дума за канадската провинция Онтарио, в южните елементи която се намират мегаполисите Отава и Торонто.

Затварят търговски обекти, които не продават артикули от първа нужда, както и спортните зали и заведенията. На хората се не разрешава да си вървят на посетители. На сватби, погребения и религиозни служби може да има единствено до 10 души.

В северната част на провинцията, която не е толкоз гъсто обитаема като южната - рестриктивните мерки ще са в действие за 14 дни.

Япония удостовери първи случаи на болест с новия вид на ковид а , разпознат във Англия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Петима души бяха сложени под карантина, откакто бе доказано, че са инфектирани с новия вид при идването им от Англия в интервала 18 декември  - 21 декември, заяви ДПА.

Само един от петимата, 60-годишен мъж се усеща отпаднал, а останалите нямат признаци, показва здравното министерство.

Петимата са пристигнали в страната, преди да влязат от вторник в действие краткотрайни ограничения за възбрана на чужденци, идващи от Англия.

Сега единствено японски жители и чужденци с право за престояване в Япония могат да влизат в страната и би трябвало да се самоизолират за 14 дни след идването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР