Руското министерство на отбраната заяви, че системите за противовъздушна отбрана

...
Руското министерство на отбраната заяви, че системите за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Русия е предотвратила атака с украинска ракета С-200 срещу Крим

Руското министерство на защитата съобщи, че системите за противовъздушна защита на страната са " разкрили и унищожили " украинска противовъздушна ракета С-200, употребена при опит за офанзива против Кримския полуостров през днешния ден, съобщи Ройтерс.

" На 7 октомври, към 18:00 часа московско време, режимът в Киев направи опит за терористична офанзива на територията на Крим с противовъздушна ракета от системата за противовъздушна защита С-200, която е била модифицирана в нападателна версия ", съобщи съветското министерството на защитата в известие в Telegram.

" Руските системи за противовъздушна защита навреме откриха и унищожиха украинската ракета във въздуха ", добави ведомството.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери достоверността на известието на съветското министерство на защитата, което не е прецизирало къде тъкмо е била свалена ракетата. През последните седмици Украйна ускори нападенията си против Крим, който беше окупиран и анексиран от Русия през 2014 година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР