Руското министерство на отбраната стовари изцяло вината за удара в

...
Руското министерство на отбраната стовари изцяло вината за удара в
Коментари Харесай

Москва: Убитите в Макеевка мобилизирани сами са си виновни


Руското министерство на защитата стовари напълно виновността за удара в Макеевка, при който починаха доста мобилизирани, върху убитите. Причината за офанзивата съгласно Министерството на отбраната е всеобщото потребление на мобилни телефони от личния състав макар възбраната. „ Този фактор разреши на врага да локализира и дефинира координатите на местоположението на военния личен състав за нанасяне на ракетен удар “, се споделя в изказване на министерството.

Версията за мобилните телефони като причина за удара бе внезапно разкритикувана от съвсем всички съветски военни репортери. Най-рязък бе Телеграм канала Grey Zone, който е обвързван с частната военна компания “Вагнер ”.

“Очаквано, виновността за случилото се в Макеевка се трансферира върху самите мобилизирани. Виждате ли, те включиха телефоните си и бяха видяни. Разбира се, врагът има такава опция и от време на време го прави. Но в тази ситуация 99% е неистина и опит за прехвърляне на виновността. Най-вероятната версия, както и в други сходни обстановки, е разузнаването под прикритие. По украинските канали неведнъж съм виждал по какъв начин в Макеевка карат коли с украински флагове, вършат видеоклипове с всевъзможни проукраински мнения, а вие говорите за някаква система за засичане на телефони. Да не се види скупчването и сборището на няколкостотин военни, които се въртят из града, в тази ситуация Макеевка, би било трудна задача единствено на идиотите от нашето МО ”, написаха създателите на канала.

МО подвигна и броя на жертвите до 89 души. По-рано то твърдеше, че 63 са починали. Сред тях е и заместник-командирът на полка подполковник Бачурин, написа РИА Новости. Това прави ударът в Макеевка най-смъртоносният до момента.

Според Украйна към 400 бойци са били убити след удара. Руските военни репортери също настояват, че починалите надвишават 100. Мнозина се считат за безследно изчезнали, защото не могат да бъдат разпознати без ДНК експертиза.

Министерството на защитата твърди, че украинската пускова установка HIMARS е била унищожена с ответен огън. Така “унищожените ” HIMARS не престават да надвишават доставените на Украйна. Според МО са унищожени към този момент 27 установки, а действително на Украйна са доставени 20. Още 18 се чакат напролет на 2023. Съединени американски щати и Украйна настояват, че нито една HIMARS не е унищожена.



В резултат на прецизен ракетен удар от системата HIMARS по постройката на учебно заведение № 19 край град Макеевка (Донецка област) в новогодишната нощ са убити или ранени стотици мобилизирани от Саратовска област, събрали се да честват Нова година.

Роднините на мобилизираните, за които се знае, че са били в Макеевка, още не могат да получат информация за тяхната орис. В Самара през вчерашния ден се организира протест в памет на починалите военнослужещи в Макеевка. На него участваха към 500 души, измежду които и деятели със флагове на “Единна Русия ”.

Реч произнесе брачната половинка на командващия Втора гвардейска войска Екатерина Колотовкина, която се отличаваше от останалите родственици по скъпото си кожено палто. Според нея брачният партньор й ген. Андрей Колотовкин няма виновност за инцидента в Макеевка.

„ Заедно ще смажем врага. Останахме без избор. Нито ние, нито съпрузите ни искахме война. Но целият Запад се надигна против нас. Той се събра да ни унищожи, нас и децата ни. Знаете ли, за първи път от началото на специфичната военна интервенция помолих [съпруга ми] да отмъсти за сълзите на майките, за безутешните вдовици, за сираците. Няма да извиним. И успеха несъмнено ще бъде наша “, сподели Колотовкина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР