Руското министерство на отбраната изготвя предложения за отговор на нападението

...
Руското министерство на отбраната изготвя предложения за отговор на нападението
Коментари Харесай

В очакване на "отговора на Путин": какво е известно за атаката по Кримския мост

Руското министерство на защитата изготвя " оферти за отговор " на нападението против Кримския мост, свързващ окупирания от Русия украински полуостров с интернационално приетата ѝ територия, при което починаха и двама цивилни.

Реакцията му на " жестоката " и " безмислена " (по думите му) офанзива по моста, употребен съгласно него единствено за цивилни цели, не е изненадваща, нито.

Изненадваща е единствено скоростта, с която освен самостоятелни съветски, само че и украински медии започнаха да споделят информация от източници в украинските управляващи и сили, съгласно които зад второто нахлуване против моста за по-малко от година стоят контраразузнаването и Военноморските сили. От Киев пристигнаха разнопосочни сигнали по тематиката.

Какво е известно досега?

Началото

Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов заяви рано на 17 юли, в понеделник, че трафикът по моста е спрян поради " случай ". За малко бе спрян даже железопътният трафик, само че бе пуснат още веднъж.

Мостът с дължина 20 км се състои от две обособени трасета, автомобилно и железопътно. Изведено от строя бе единствено автомобилното.

Жертвите бяха фамилна двойка от Белгородска област, както потвърдиха и районните управляващи. Пострадала е и 14-годишната им щерка. Тримата отивали на отмора в Крим, където не престават да прииждат съветски туристи съвсем 17 месеца след началото на войната.

Кой носи отговорност

Руският Национален антитерористичен комитет дефинира станато като " тероризъм ". Впоследствие Москва намерено упрекна Киев за детонацията, направи го довечера и президентът Путин.

Владимир Рогов от окупационната администрация в Запорожка област също бързо за вреди по моста, като упрекна за офанзивата " УГИЛ " - преиначена версия на съветското редуциране на " Ислямска страна в Ирак и Леванта " (ИГИЛ).
Такива мнения обаче имаше и в украински медии като. " РБК Украйна " също се на източници в Службата за сигурност на Украйна (СБУ); съгласно двете медии гърмежът е взаимна работа на СБУ и украинското контраразузнаване. Това и източници на основаното отвън Русия издание " Медуза ", както и на съветската работа на Би Би Си.

Подобни " самопризнания " са необикновени. Украйна не поема публично отговорност. Украинските медии са деликатни в мненията си за сходни интервенции. За офанзиви, с които Москва свързва Киев, удостоверение нормално идва по-скоро от теч в американски медии, което предходната година няколко пъти провокира напрежение с Вашингтон. Дори за първата офанзива по Кримския мост, на 8 октомври предходната година, Украйна отговорност едвам на 9 юли тази година - осем месеца по-късно, до момента в който зам.-министърът на защитата Ханна Маляр изброяваше резултатите на бойното поле.

Как е осъществена офанзивата

Националният антитерористичен комитет изясни, че офанзивата е осъществена от два морски дрона, а детонациите били обособени.

 " Рояк от безпилотни комари ": какво ще трансформират морските дронове на Украйна

За морски дронове приказват и източниците на " Медуза ". Според тях са използвани същите безпилотни апарати като в една от офанзивите против Севастопол на Кримския полуостров (където е Черноморският флот на Русия) през април тази година. По думите му съветските военни в района нямат особено съоръжение, с цел да засичат дронове, до момента в който са на огромно разстояние от задачата, по тази причина ги виждат едвам когато са в непосредствена непосредственост и реакцията е невъзможна.

Какво тъкмо твърди Украйна

Киев не е поемал отговорност все още. В съветските медии като знак за украинско присъединяване обаче бяха възприети думите на ръководителя на военното разузнаване, че Кримският мост е " непотребен " обект. Говорителят на тази работа Андрий Юсов съобщи, че руснаците сами били взривили моста.

По-загадъчна бе обявата на съветника на началника на кабинета на президента Володимир Зеленски, Михайло Подоляк, който написа: " Всяка противозаконна конструкция, употребена за докарване на съветски принадлежности за всеобщо ликвидиране, е по нужда краткотрайна... каквито и да са аргументите за заличаването. "

Това бе му в " Туитър ", само че в " Телеграм ", на съветски, имаше и дълга обява, в която за " перспективността " на офанзивата за Украйна, само че въпреки това разсъждаваше за какво руснаците биха взривили моста сами. " Изхождайки от днешното им интелектуално ниво и неумението да плануват последствия, това си е единствено по себе си сюжет. "

Какви са последствията за Русия

Макар Путин да твърди, че мостът не се употребява за боен превоз, от позиция на Киев, както сподели и Юсов от СБУ, потреблението на самя полуостров като логистичен хъб за пренасяне на мощ и средства на теритрията на Украйна допуска, че " всеки логистичен проблем е още едно затруднение за окупаторите ".

С думите на Путин не се съгласява военният анализатор от Руската работа на Би Би Си Павел Аксьонов. " Кримският мост е по едно и също време най-важното звено в снабдителната верига на съветската войска в южните области на Украйна, сериозно значим обект на инфраструктурата и знак на съветската анексия на полуострова ", той. Това е най-амбициозният съветски план в окупираните територии и ударът и вредите по автомобилния път ще са най-малкото морално-психолотически проблем, продължава Аксьонов.

Сред последствията за Русия обаче ще и са проблеми с трафика от и до Крим - по моста, станал знак на анексирането - месеци наред. Вицепремиерът Марат Хуснулин рапортува на президента довечера, че стартирането и на двете платна за авто трафик ще е допустимо едвам през ноември.

Мащабите на казуса за Русия са забележими в метода, по който напуща потокът туристи: наложи се хиляди коли да чакат в запушване през окупираните територии. Русия опитваше да избегне този сюжет, когато, надалеч преди днешния удар, опашки на моста това лято подтикнаха съветските управляващи да изпратят за туристите десантни кораби.

А за Украйна

Последиците за Украйна са непредвидими. Ден след предходната офанзива стартира и съветската въздушна акция против енергийната инфраструктура на Украйна. Това бе тежък удар в навечерието на зимата. Тогава, при започване на октомври, обаче арсеналът на Русия изглеждаше друго. Днес всичко зависи от отговора на Путин.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР