Руско-украинска война ПолитикаЗащо Русия нахлу в Украйна и какво всъщност

...
Руско-украинска война ПолитикаЗащо Русия нахлу в Украйна и какво всъщност
Коментари Харесай

Зеленски: Светът избра да е страничен наблюдател в Украйна

Руско-украинска война ПолитикаЗащо Русия нахлу в Украйна и какво в действителност желае Путин?ПолитикаЕвролидерите глобиха Русия във финансите и енергетиката
Украинският президент Володимир Зеленски удостовери неофициалните информации, че Русия нанася ракетни удари против Киев. Бомбардировките са се случили към 4.00 ч. тази заран.

Санкциите, наложени на Русия, не са задоволителни, те няма да я (Русия) накарат да спре. Светът избра да гледа какво става в Украйна от надалеч “, съобщи Зеленски тази заран.

Изказването му идва като отговор на решението на западните сътрудници, че НАТО няма да се ангажира военно с спора. Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия и доста други страни постановиха тежки стопански наказания на Русия, само че не и най-тежките.

Русия стартира своята инвазия по суша, въздух и море в четвъртък след оповестяването на война от президента Владимир Путин. Около 100 000 души избягаха, откакто детонации и пукотевица раздрусаха огромните градове. Съобщава се за десетки убити.

Американски и украински чиновници споделят, че Русия има за цел да превземе Киев и да смъкна държавното управление, което Путин смята за марионетка на Съединените щати. Руските войски превзеха някогашната атомна електроцентрала „ Чернобил “ на север от Киев, до момента в който напредваха по най-краткия път за Киев от Беларус на север.

Врагът ме означи като цел номер едно “, предизвести Зеленски във видеообръщение. „ Моето семейство е цел номер две. Те желаят да унищожат Украйна политически, като унищожат президента. “

„ Ще остана в столицата. Семейството ми също е в Украйна. “

Путин споделя, че Русия прави „ специфична военна интервенция “, с цел да спре украинското държавно управление да извърши геноцид против личния си народ – обвиняване, което Западът назовава неоснователен. Той също по този начин споделя, че Украйна е нелегитимна страна, чиито земи исторически принадлежат на Русия.

Попитан дали се тревожи за сигурността на Зеленски, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели пред CBS:

Доколкото ми е известно, президентът Зеленски остава в Украйна на поста си и, несъмнено, ние сме загрижени за сигурността на всички наши другари в Украйна – държавни чиновници и други. “

Украйна гласоподава за самостоятелност при рухването на Съветския съюз и неотдавна ускори напъните си за присъединение към НАТО и Европейския съюз – желания, които вбесяват Москва.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел дефинира ограниченията на блока като „ най-суровия пакет от наказания, който в миналото сме ползвали “.

Китай беше подложен на напън поради отхвърли си да назова нападението на Русия инвазия.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, говорейки пред кореспонденти в Белия дом, сподели:

Всяка нация, която утвърждава експанзията на Русия против Украйна, ще бъде опетнена “.

Той отхвърли да разяснява непосредствено позицията на Китай.

Русия е един от най-големите производители на сила в света и както тя, по този начин и Украйна, са измежду най-големите експортьори на зърно. Войната и глобите ще разрушат стопанските системи по целия свят.

Цените на петрола скочиха с 2 $ за барел в петък, защото пазарите се приготвят за въздействието на комерсиалните наказания.

Фючърсите на пшеница в Съединени американски щати доближиха най-високите си стойности от близо 14 години, царевицата е на осеммесечен пик, а соята се възвърне заради опасенията от спиране на доставките на зърно от основния район на Черно море.

Авиокомпаниите също бяха изправени пред разстройства, като Japan Airlines анулира полета си до Москва в четвъртък вечер, а Англия затвори въздушното си пространство за съветски превозвачи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР