Руско-украинска война ПолитикаЕвропейският съюз изключи ВТБ и още 6 банки

...
Руско-украинска война ПолитикаЕвропейският съюз изключи ВТБ и още 6 банки
Коментари Харесай

В отговор на санкциите: Гигантът „Северсталь“ спира доставките на стомана за ЕС

Руско-украинска война ПолитикаЕвропейският съюз изключи ВТБ и още 6 банки от SWIFTПолитикаЛавров: Ако има Трета международна война, ще е нуклеарна
Руската металургична компания „ Северсталь “ съобщи в сряда, че стопира доставките към Европа, откакто Европейският съюз наложи наказания на главния акционер в нея – магнатът Алексей Мордашов, предава The Moscow Times.

Пренасочваме потоците от първични материали към различни международни пазари “, се споделя в изказване на компанията, представено от съветски организации.

В него се споделя, че решението за прекъсване на доставките за Европейски Съюз е взето „ в границите на глобите, наложени на акционера “.

Доставките на „ Северсталь “ за Европа възлизат на към 2.5 милиона тона стомана приблизително годишно, което съставлява към една трета от общите продажби на компанията.

В понеделник Европейски Съюз добави Мордашов – един от тримата мъже, класирани в 10-те най-богати в Русия от Forbes – към „ черния “ си лист със наказания за хора, считани за близки до Кремъл.

В изказване в понеделник магнатът сподели, че няма нищо общо с политиката по отношение на Украйна.

Нямам безусловно нищо общо с възникването на настоящето геополитическо напрежение и не разбирам за какво Европейски Съюз ми наложи наказания “, сподели Мордашов, допълвайки, че в никакъв случай не е бил покрай политиката.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР