Руско-израелските отношения бързо се влошават, коментира сайтът newrezume.org. До вчера

...
Руско-израелските отношения бързо се влошават, коментира сайтът newrezume.org. До вчера
Коментари Харесай

Новите играчи на газовия пазар не се нравят на Москва

Руско-израелските връзки бързо се утежняват, разяснява уеб сайтът newrezume.org. До през вчерашния ден Москва беше удовлетворена и даже благодари, че еврейската страна не достави на Киев системата си за противоракетна защита „ Железен купол “. Но Москва към този момент не харесва политиката на Израел нито в Сирия, нито в Газа, само че най-много на газовия пазар – „ черната котка ”, пресякла връзките на Москва и Тел Авив.

Преди по-малко от месец Израел подписа съглашение за експорт на синьо гориво за Европейския съюз, съгласно което газ от израелските залежи ще се доставя в Египет, там ще се втечнява и ще се транспортира до газохранилищата в Европа. Така Европейски Съюз направи още една стъпка, отхвърляйки последователно зависимостта си от съветските енергийни запаси. В Русия нормално се смеят на тези „ опити ”, допъвайки " Че къде ще вървят ".

Е, има къде и Европейски Съюз го направи в партньорство с Израел, което Москва въобще не очакваше, със своето самочувствие на главен собственик на газовите ресурси на планетата...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР