Руско-американските отношения може да се изострят още повече заради новия

...
Руско-американските отношения може да се изострят още повече заради новия
Коментари Харесай

Рекордният бюджет за отбрана на САЩ

Руско-американските връзки може да се изострят още повече поради новия бюджет за защита на Съединени американски щати , предусещащ за военни потребности рекордните 700 милиарда $, написа в. " Комерсант ", осведоми ДАРИК.

Руският всекидневник обръща внимание, че проектобюджетът, който следва да бъде прегледан от президента Доналд Тръмп, дава на Пентагона опция да стартира създаването на неядрена крилата ракета с наземно базиране и обхват от 500 до 5500 км, а основаването на оръжия от този клас е неразрешено с Договора за очистване на ракетите със междинен и по-малък обхват от 1987 година, подписан сред Съветския съюз и Съединените щати.

Текстът не задължава американското министерство на защита та да нарушава директно това съглашение, изясняват специалисти на " Комерсант ". Законопроектът " дава на (Пентагона) правото да стартира разработка на нова ракета, само че не и да я тества или разполага ", изяснява Андрю Уебър, някогашен заместник-министър на защита та на Съединени американски щати.

" А създаването на ракети не нарушава контракта ", добавя съветският американист и боен специалист Павел Золотарьов. Специалистите обаче предизвестяват, че Договорът за очистване на ракетите със междинен и по-малък обхват, който навършва през декември 30 години, е съществено заплашен.

При все това " водачите на Съединени американски щати и на Русия елементарно могат да го спасят ", твърди Андрю Уебър. " Ако не го създадат, двете страни още веднъж ще се впуснат в нуклеарна оръжейна конкуренция с всички отрицателни последствия ", предизвестява той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР