Руският военопрестъпник №1 Владимир Путин е сменил командващия на Черноморския

...
Руският военопрестъпник №1 Владимир Путин е сменил командващия на Черноморския
Коментари Харесай

Военнопрестъпникът Путин е сменил командващия на Черноморския флот

Руският военопрестъпник №1 Владимир Путин е сменил командващия на Черноморския флот на Русия, основан в анексирания Крим. С негова заповед на поста е бил назначен вицеадмирал Виктор Соколов, оповестява Ройтерс, като се базира на съветски медии. Все още няма публично удостоверение за кадровите промени.

Виктор Соколов е на 59 години, приключил е Висшето военноморско учебно заведение М.Фрунзе през 1985 година От 2019 година оглавява Военно-морската академия " Н. Кузнецов ". От 2013 година е зам.-командващ на Северния флот.

Смяната в командването последва гърмежи в съветски военни бази в Крим предходната седмица и през вчерашния ден. Агенцията показва, че в случай че информацията за промяната на командващия се удостовери, то отстраняването на досегашния пълководец адмирал Игор Осипов ще бъде най-знаковото уволняване на боен през съвсем шестте месеца, откогато Русия стартира войната си в Украйна.

Причините за промяна на досегашния командващ Черноморския флот адмирал Осипов не се оповестяват. Вероятно те са свързани с цялостния неуспех на съветската експанзия в УКрайна, както и загубата на флагмана " Москва ", потънал от украинските военни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР