Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че движението на

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че движението на
Коментари Харесай

Лавров: Талибаните са действителната власт в Афганистан

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи през днешния ден, че придвижването на талибаните е „ действителната власт “ в Афганистан и че евентуалното унищожаване на организацията от листата на Москва със неразрешените организации отразява „ обективната действителност “, заяви Ройтерс, базирайки се на ТАСС.

„ Те са действителната власт. Афганистан не ни е апатичен “, съобщи Лавров, разяснявайки самодейността за вероятното изключване на талибаните от листата на Русия с терористичните организации. „ Това не е безразлично и на нашите съдружници, на първо място в централна Азия “, добави съветският външен министър.

Същевременно той обърна внимание, че „ Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не е обявявал талибаните за терористична организация “. „ В тамошния лист на терористите има 12 - 15 съответни лица “, посочи Лавров, представен от ТАСС.

По-рано шефът на Втори азиатски отдел на съветското Външно министерство Замир Кабулов съобщи, че Министерство на външните работи и Министерството на правораздаването са докладвали на президента Владимир Путин, че талибаните може да бъдат изключени от листата на неразрешените организации. Той също по този начин заяви, че Русия е изпратила покана на талибаните да вземат участие в Икономическия конгрес в Санкт Петербург, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР