Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че бунтовниците в Източна

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че бунтовниците в Източна
Коментари Харесай

Лавров: Сирийските бунтовници възпрепятстват хуманитарна помощ и евакуацията в Източна Гута

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че бунтовниците в Източна Гута блокират доставките на филантропична помощ и евакуацията на цивилни жители, по време на съвещание на Съвета по правата на индивида към Организация на обединените нации в Женева, съобщи „ Ройтерс “

Лавров акцентира, че Русия ще продължи да поддържа сирийската войска в битката и за премахването на терористичната опасност.

„ Русия и държавното управление на Сирия към този момент оповестиха основаването на филантропичен кулоар в Източна Гута. Сега би трябвало да работят бойците в района, които не престават да обстрелват Дамаск и да попречват доставката на помощ и евакуацията на хората, които желаят да изоставен, като това важи и за техните спонсори “, сподели Лавров.

Стотици хора бяха убити, след 11 дни на бомбардировки от държавните сили на Дамаск против Източна Гута, последният район наоколо до столицата на страната, който към момента е под контрола на сирийските бунтовници.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо одобри резолюция, призоваща за 30-дневно преустановяване на огъня в цяла Сирия, която обаче не включва терористични групировки от черния лист на Организация на обединените нации, които Москва и Дамаск показват като цел на „ антитерористичната кампани “ в Източна Гута.

Русия предложи петчасово всекидневно прекъсване на огъня в района, което да разреши евакуацията на цивилните и доставянето на помощ в по този начин наречения филантропичен кулоар. Първото помирение във вторник бе несполучливо, откакто бомбардировките и обстрелването продължиха след къса пауза. Бунтовниците отхвърлят да са атакували коридора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР