Руският външен министър Сергей Лавров пристига на двудневно посещение в

...
Руският външен министър Сергей Лавров пристига на двудневно посещение в
Коментари Харесай

Руският външен министър Сергей Лавров пристига на посещение в Турция

Руският външен министър Сергей Лавров идва на двудневно посещаване в Турция за среща с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу. Двамата ще обсъдят въпроси, свързани със строителството на АЕЦ " Аккую " и газопровода " Турски поток ".

Сред тематиките на диалозите ще бъде и обстановката към по този начин наречената зърнена договорка. В известие на съветското министерство на външните работи се споделя, че двамата министри ще обсъдят руско-украинския спор и правилата и методите за мирното му споразумяване.

В изявление за съветския държавен канал " Русия 1 " Лавров разяснява, че Съединените щати и Русия са в гореща фаза на война, само че изрази вяра Вашингтон скоро да промени позицията си.

" Ние в действителност сме в гореща фаза на война, тъй като украинските нацисти се бият с американски оръжия и администрацията във Вашингтон всякога заплашва да им достави даже още по-далекообхватни и по-смъртоносни оръжия. Но имам вяра, че връзките със Съединените щати би трябвало да се поддържат, не губим вяра, че американците ще трансформират мисленето си и ще възобновят разговора. Нека да забележим, няма да се наложи да чакаме дълго ", съобщи Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР