Руският външен министър Сергей Лавров предупреди за опасност от трета

...
Руският външен министър Сергей Лавров предупреди за опасност от трета
Коментари Харесай

Лавров вижда реална опасност от трета световна война

Руският външен министър Сергей Лавров предизвести за заплаха от трета международна война, съобщи ДПА.

" Опасността е сериозна, тя е действителна, не трябва да бъде подценявана ", сподели Лавров в изявление за съветска телевизия, споделено нощес в профила в " Телеграм " на външното министерство.

На въпрос за съпоставяне на актуалната обстановка с Карибската рецесия през 1962 година, Лавров съобщи, че " тогава имаше доста малко правила, писани правила ". Но " разпоредбите на държание " по думите му са били напълно ясни - Москва е била наясно по какъв начин се държи Вашингтон и Вашингтон е бил наясно по какъв начин се държи Москва.

Дори през днешния ден има малко правила, сподели Лавров, имайки поради контракта за нуклеарно разоръжаване Нов СТАРТ. Споразумението лимитира нуклеарните арсенали на двете страни до 800 пускови установки и 1550 нуклеарни бойни глави. Но " в същото време всички други принадлежности за надзор на въоръженията и неразпространение са на процедура унищожени ", сподели съветският топдипломат.

Той добави, че по време на Карибската рецесия е имало благонадежден канал за връзка сред водачите на Съветския съюз и Съединени американски щати. Сега по думите му няма подобен канал и никой не пробва да сътвори.
ТЕМА преди 1 час 734 преди 2 часа 447 преди 2 часа 356
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР