Руският външен министър Сергей Лавров нарече възмутително и немислимо това,

...
Руският външен министър Сергей Лавров нарече възмутително и немислимо това,
Коментари Харесай

Лавров нарече поведението на България възмутително, но Русия нямало да реагира -

Руският външен министър Сергей Лавров назова възмутително и немислимо това, че България, Черна гора и Северна Македония са затворили небето си за неговия аероплан на път за Сърбия.

" Налице е лишаване на правото на суверенна страна да организира външна политика. Международните действия на Сърбия, най-малко към този момент, в съветска посока са блокирани ", сподели министърът.

И добави, че случаят е " ясна и поучителна проява на това до каква степен могат да стигнат НАТО и Европейски Съюз, употребявайки най-низките вероятни способи, с цел да повлияят на тези, които се управляват от национални ползи ".

По думите на съветския първи посланик страната му до момента не е получила публични пояснения от страните, които отхвърлиха прекосяването на самолета на съветска публична делегация.

" Зная, че ще последват доста пояснения, каквито до момента не сме чули. Страните, които отхвърлиха позволение за полета, ще кажат, че по този начин са им наредили от Европейски Съюз и НАТО. А те, на собствен ред, ще изясняват, че страните са взели сами решенията си. "

Българското, че отводът на България е поради европейските наказания, наложени на Лавров.  

Все отново Лавров успокои, че Русия няма да реагира по никакъв метод на тези дейности , с цел да не усложнява в допълнение " връзките сред народите ".

Днес обаче открити закани към страната ни отправи бившият вицепремиер на Русия и основен шеф на " Роскосмос " Дмитрий, който загатна, че България може да стане обект на супертежка междуконтинентална балистична ракета за носене на нуклеарни бойни глави.

Малко по-рано стана ясно, че визитата на Сергей Лавров в Сърбия се е поради отхвърли на трите страни да дадат небето си за прекосяването на самолета на съветската делегация. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР