Руският външен министър Сергей Лавров нарече геополитически ход срещу Русия

...
Руският външен министър Сергей Лавров нарече геополитически ход срещу Русия
Коментари Харесай

Лавров: Кандидатурата за членство на Украйна в ЕС е гамбит срещу Русия

Руският външен министър Сергей Лавров назова " геополитически ход против Русия " даването на Украйна и Молдова на статут на кандидатки за участие в Европейски Съюз.

" Част от геополитическия гамбит против Русия е даването на Украйна и Молдова (която явно също е изправена пред нежелана съдба) на статут на безконечни кандидатки за Европейски Съюз ", споделя той пред " Известия ".

" Засега те популяризират " европейската политическа общественост ", инициирана от френския президент Еманюел Макрон, в която няма да има специфични финансови и стопански изгоди, а претенции за цялостна взаимност с Европейски Съюз в антируските му дейности ", добави Лавров.

Каква е тази нова общественост, изясни самият Макрон: „ Европейски Съюз ще предложения всички европейски страни - от Исландия до Украйна - да се причислят към него ”, само че не и Русия.

" Веднага ще поясня, че не е належащо да се задълбочаваме в детайлности, само че самото изказване, което разкрива същността на това ново съзнателно конфронтационно, разделящо начинание, е показателно ", акцентира Лавров.

Концепцията за нова европейска политическа общественост принадлежи на френския президент Еманюел Макрон. Според него Европа се нуждае от конструкция, която да спомогне за развиването на съдействие в области като геополитиката, енергетиката, инфраструктурата и превоза с страни, с които не е допустима тясна интеграция в границите на Европейски Съюз./БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР