Руският външен министър Сергей Лавров, който е на двудневна визита

...
Руският външен министър Сергей Лавров, който е на двудневна визита
Коментари Харесай

Лавров и Ким Чен-ун със среща в Пхенян

Руският външен министър Сергей Лавров, който е на двудневна аудиенция в Пхенян, се срещна със севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи Ройтерс.

Разговорът сред Лавров и Ким е траял повече от час, само че все още съветското външно министерство не е обявило детайлности.

Вчера Лавров благодари на Северна Корея за поддръжката ѝ за съветските военни дейности в Украйна и даде обещание " цялостна поддръжка и взаимност " от страна на Москва. След срещата си със севернокорейската външна министърка Чое Сон-хюи Лавров съобщи пред публицисти, че нарасналата военна интензивност на Съединени американски щати и съдружниците им Япония и Южна Корея провокират безпокойствие. Той добави, че Северна Корея, Китай и Русия се придържат към политика за понижаване на напрежението в района.    

Във вторник край крайбрежията на Корейския полуостров се организира военноморско обучение с присъединяване на Съединени американски щати, Южна Корея, Канада, Белгия, Нова Зеландия и Филипините, на което бяха отработени техники за битка с морски мини. На идващия ден американски бомбардировач Б-52 кацна в Южна Корея, с цел да показва единството сред Вашингтон и Сеул пред лицето на ядрените  закани, отправяни от Пхенян.

Предполага се, че визитата на първия съветски посланик в Северна Корея е част от подготовката за посещаване на президента Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.  


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР