Руският външен министър Сергей Лавров изрази надежда, че Москва и

...
Руският външен министър Сергей Лавров изрази надежда, че Москва и
Коментари Харесай

Лавров: Отношенията между Русия и Великобритания са в най-ниската си точка през последните години


Руският външен министър Сергей Лавров изрази вяра, че Москва и Лондон ще съумеят да възстановят механизмите на двустранно съдействие и междуведомствени връзки, които бяха прекратени, по неговите думи, „ не по самодейност на Русия “, осведоми ТАСС.

Според него връзките сред Русия и Обединеното кралство са на най-ниската си точка от доста години.

Британският външен министър Лиз Тръс и Лавров организираха договаряния в Москва. Преди да стартират Тръс съобщи, че се надява срещата с Лавров в Москва да разреши да се реализира прогрес в укрепването на европейската сигурност.

Това е първо посещаване на върховен английски делегат в Русия от 4 години насам.

„ Когато се ползват сходни подходи, това незабавно дава позитивен резултат, образец за това е продължаващото създаване на нашето търговско-икономическо и капиталово съдействие, разширение на културните и филантропичните връзки “, сподели Лавров.

„ Надявам се, че, следвайки тези образци, ще можем да установим обикновено взаимоотношение и в други сфери на нашите връзки, ще можем да възстановим механизмите на двустранно съдействие, многочислените междуведомствени връзки, прекратени от дълго време и не по наша самодейност “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР