Руският Следствен комитет разпространи видеозапис и заяви, че той показва

...
Руският Следствен комитет разпространи видеозапис и заяви, че той показва
Коментари Харесай

Русия разпространи кадри на сваления самолет, твърди, че в него се качват показват украински военнопленници

Руският Следствен комитет популяризира видеозапис и съобщи, че той демонстрира по какъв начин украински военнопленници се качват на борда на разрушилия се в Южна Русия аероплан, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Украинските коментатори обаче неотложно се усъмниха в истинността на записа.

Комитетът, който е главният проверяващ орган в Русия, помести видеото в канала си в обществената мрежа " Телеграм ". На него се вижда по какъв начин транспортни средства доближават самолета Илюшин Ил-76 на заснежено летище, след което от тях слизат хора, които се готвят да се качат на борда.

Записът е без тон и е съпроводен от един-единствен надпис, обясняващ, че това са украински военнослужещи, качващи се на военнотранспортния аероплан. Не се прецизира местонахождението.

Засега няма формален коментар от страна на Украйна.

Украинското Radio NV означи в собствен коментар, че: " Поради неприятното качество на видеозаписа е мъчно да се разбере какво тъкмо се случва (на него) ".

Москва упреква Киев, че е свалил самолета в сряда над съветската Белгородска област и че е умъртвил 74 души на борда, в това число 65 пленени украински бойци, които е трябвало да бъдат разменени против съветски военнопленници.

Кирило Буданов, шеф на Главното ръководство за разузнаване на украинското министерство на защитата, съобщи пред публична организация, занимаваща се с отношението към украинските военнопленници, че към този момент Киев не разполага с " цялостни и достоверни сведения " за това кой е бил на борда.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че съветският боен аероплан, който се разруши далеко от границата с Украйна, е бил свален от украинската противовъздушна защита.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР