Руският сайт за култура, лайфстайл, творчество и вдъхновение Adme.ru е

...
Руският сайт за култура, лайфстайл, творчество и вдъхновение Adme.ru е
Коментари Харесай

Фотопроектите, които впечатлиха света през 2015 г.

Руският уебсайт за просвета, начин на живот, творчество и ентусиазъм Adme.ru е направил своя избор за 15-те фотографски плана на 2015 година. Красота и обществено обръщение, околосветски обиколки или задушни жилища. Семейства, култури, хубостта на изкуството и любовта, на майчинството. Кои са те и с какво са привлекли вниманието:

Фотографът Даниел Гюнтер (Danielle Guenther) е предизвикан да снима сесията " Сценарий в най-хубавия случай " поради многото фотоси, в които фамилният живот е показан като съразмерен, прелестен, спокоен. Той снима едно семейство в голям брой обстановки от всекидневието и в тези сюжети сме взели участие всички.


" Майсторът и Маргарита " е почитта на съветското студио " Артателие " към безсмъртния разказ на Булгаков. Фантастичните облици, хрумвания, парадокси са пресъздадени с артистизъм и меродавност.


Фотографът Мод Шалар (Maud Chalard) желае да потвърди, че същинска обич съществува и го потвърждава с пленителните простички фотоси на двойки, хванати в моменти от всекидневието, само че с ореола на любовта.


" В очакване " е фотосесията на младата фотографка Яна Романова, която снима двойка, очакваща второто си дете. Акцентът в нейните фотоси е утрото, когато те спят. Невинността на съня, любовта и възходящия живот е впечатляващо предадена в фотосите й.


" В първите дни от живота " е идната фотосесия, на американката Джени Луис. Тя е позволена до първите 24 часа на новороденото у дома, а на лицата на нейните модели, млади майки, е изписано всичко, обвързвано с първите дни с едно бебе - насладата, умилението, недоспиването, объркването.


Румънецът Богдан Гирбован (Bogdan Gîrbovan) и неговата сесия " Как живеят другите хора в идентични жилища " внасят малко мрачна, само че доста позната и на нас атмосфера - един 10-етажен блок от някогашния соц блок и неговите жители, които живеят един под различен.


Американският фотограф Питър Мензел обикаля света и снима разнообразни хора и метода и средата им на хранене. От йоги с 800 калории дневно до високохолестеролни диети с 12300 калории. Една разходка към кълбото, хвърляща ни в размишления по доста въпроси.


Уилям Лорънс е неизмеримо дете - има Синдром на Даун. Но то е и обградено от невероятна обич. Баща му прави фотосесия за първия му рожден ден, която демонстрира, че тялото е единствено обвивка на един дух, насочен в небето, един свободен детски дух.


Американецът Джордан Метър (Jordan Matter) и сесията му " Dancers among us " демонстрират изумителния свят на балета, заловен сред изкуството и елементарния живот. Танцьорите пред обектива му са в общоприети балетни позиции, в елементарна среда, само че съчетанието им е повече от вдъхновително.


Един фотографски план от Италия на Гуидо Арджентини (Guido Argentini), разкриващ хубостта на женското тяло, в оскъдния цвят на металика, под който си проличава изяществото, лекотата и пристрастеността на придвижванията


Чешката фотографка Дита Пепе (Dita Pepe) се вмъква в кожите на разнообразни дами, от всевъзможни обществени кръгове, култури и метод на живот. Тя прави автопортрети в непознати фамилии от 1999 година насам и желае да покаже по какъв начин се променя човек в другата среда, въпреки да е еднакъв. Или противоположното.


Американецът Марк Лайта (Mark Laita) е създател на може би най-впечатляващия фотопроект за годината - " Всички хора са равни ". Той съпоставя в изчистени, само че многозначителни фотографии противостоящи си обществени кръгове, които са разменили облекла и визия, с цел да потвърди, че единствено външният тип е симптом, по който се отличаваме, а вътрешно всички хора сме идентични и равни един пред различен.


Американецът Фреди Фабрис (Freddy Fabris) доближава два свята - този на автомонтьорите от съвремието до този на известните картини от Ренесанса. Закачливата му фотосесия е цялостна с подигравка и възприятие за комизъм и печели доста внимание през годината.


Определено най-красивият план освен за годината: Отново впечатляваща сесия от Румъния. Фотографката Михаела Норок (Mihaela Noroc) и нейния " Атлас на хубостта " хваща вземащи дъха лица на елементарни дами, само че с дълбока и вълнуваща хубост. 37 страни, 37 дами, 37 култури.


От заглавната фотография: Светът е без смарт телефони в плана " Отстранени " на американеца Ерик Пикърсгил. Той снима хора в нормалните им моменти от деня, като е премахнал смарт телефона, който те всекидневно държат. Колко неуместно изглеждаме, вперили взор в устройства, вместо един в различен или в света към нас - това всеки може и самичък да забележи.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР