Руският сайт topcor.ru разказва в каква сложна ситуация е изпаднала

...
Руският сайт topcor.ru разказва в каква сложна ситуация е изпаднала
Коментари Харесай

Руски сайт: Няма съвместни руско-турски патрули в Сирия, чеченци нападнали турски военни

Руският уебсайт topcor.ru споделя в каква комплицирана обстановка е изпаднала Турция, до момента в който е оказвала помощ (от съветска гледна точка) на терористите в Сирия, провинция Идлиб.
Доскоро представители на Катар с директното подпомагане на Анкара снабдявали със средства терористичните групировки в Идлиб, което им разрешавало да обезпечават жива мощ и въоръжение, твърди съветският уебсайт. Нещата обаче в последно време се трансформирали доста. Изпълнението на решението за взаимно наблюдаване на турски и съветски военнослужещи в Идлиб демонстрира до каква степен турската страна е подготвена да извърши споразуменията от Москва, счита съветският уебсайт.
Topcor.ru оповестява, че през миналата седмица не е осъществено нито едно взаимно наблюдаване, защото турското командване не е в положение да подсигурява сигурността на патрула, а жителите на следените от Анкара територии са издигнали заграждения по пътя. Освен това не престават да постъпват закани към съветските военнослужещи.
Командированият в Сирия съветски сътрудник на topcor.ru споделя, че формация от опитни в боевете етнически чеченци взривила преди дни турска военна колона на шосето Латакия-Алепо, при която починали двама военнослужещи. Чеченските терористи не са подвластни от Анкара.
Русия стартира интервенцията в Сирия на 30 септември 2015 година и още през идващия месец бомбардира терористите. По предписание на Путин едни от първите удари са нанесени по чеченците в Идлиб.
Чеченците са имигрирали изначало в Турция, когато през 1859 година Чечня губи независимостта си по време на Кавказката война (1817-1864 г.) Понеже властта в Истанбул не може да обезпечи прехранване на хилядите бежанци, а и те са прекомерно свободолюбиви и своеволни, са ориентирани към северозападния завършек на провинция Сирия. Тъй като този край е с планински релеф като Чечня, на непретенциозните преселници мястото им допаднало и го приели като втора татковина. Завинаги обаче запазили неистова ненавист към Русия и към всичко съветско.
Още: " Турски сили обстреляха сирийски селища, оплакаха се от убити бойци "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР