Руският самолет A320neo на авикомпанията S7 Airlines извърши първия си

...
Руският самолет A320neo на авикомпанията S7 Airlines извърши първия си
Коментари Харесай

Руска авиокомпания направи първи полет със зелено“ гориво

Руският аероплан A320neo на авикомпанията S7 Airlines извърши първия си напълно сполучлив полет със " зелено гориво ", предават съветските медии. Самолетът е изхвърчал от завода на Airbus в Тулуза, Франция за Москва, като се е захранвал напълно със примес от SAF, състояща се от органични съединения и класическо авиационно гориво.

Горивото, което е употребявано за полета, съдържа 10% биогориво, само че " даже това количество понижава излъчванията на CO2 при този полет със 7% " или 1,7 тона ", се споделя в изказване на самолетната компания.

Според S7 ​​общото потребление на SAF в света сега възлиза на 0,03%. Авиокомпанията неотдавна разгласи проекти за реализиране на въглероден индиферентност до 2050 година Междувременно, предходната седмица няколко съветски самолетни компании, в това число Аерофлот, оповестиха основаването на Евразийски алианс на SAF, който има за цел да стартира да прави постоянни полети на SAF в Русия не по-късно от 2024 година
 Руският милиардер Роман Абрамович си купи най-скъпия частен аероплан за $350 милиона
Руският милиардер Роман Абрамович си купи най-скъпия частен аероплан за $350 милиона

Това е Boeing 787-8 Dreamliner

" Това е опция за нас да демонстрираме, че сходни полети са действителни и че те са бъдещето на устойчивия въздушен превоз ", съобщи изпълнителният шеф на S7 Татяна Филева.

Ръководителят на Airbus в Русия - Жулиен Франят, разяснява, че сега самолетите на Airbus са сертифицирани да летят с 50% от сместа на SAF, само че компанията възнамерява да усили тази цифра до 100% до края на десетилетието.

На 3 декември основаната в Съединени американски щати United Airlines извърши първия си пътнически полет, употребявайки 100% SAF на един от двата мотора на своя аероплан.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР