Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на

...
Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на
Коментари Харесай

Путин поведе нова битка със Запада, този път за „фалшифицирането“ на историята

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 издаде декрет, с който подреди организирането на широкомащабна просветителна стратегия за битка с подправянето на историята, което съгласно него е проведено от Запада, съобщи ТАСС.

Съгласно документ, наименуван Основите на държавната политика на Руската федерация в региона на историческото обучение, държавните поръчки за основаване на историческо кино и литература, контролът върху наличието на компютърните игри и поддръжката за битката против подправянето на историята към този момент са включени в дилемите на държавната политика в региона на историческото обучение.

Задачите са поощряване на историческата култура - посредством основаване и лъчение (разпространение) на локални исторически филми; основаване на механизми за държавен и публичен надзор върху съществуващия пазар на компютърни игри за изключване на безконтролното разпространяване на цифрови артикули, които основават изкривена визия за събитията от националната и международната история, както и за мястото и ролята на Русия в света, се споделя в документа.

В него се твърди също, че „ груповият Запад употребява фалшификацията на историята като оръжие в осведомителната война, ориентирана към разрушение на целостта на съветското общество и страна “.

За да се противодейства на рисковете, „ е належащо да се подхващат координирани, всеобхватни и огромни старания за образуване и обезпечаване на систематична и огромна работа в региона на историческата култура, образованието и науката “, написа още в президентския декрет, представен от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР