Руският президент Владимир Путин заяви след срещата си с немския

...
Руският президент Владимир Путин заяви след срещата си с немския
Коментари Харесай

Германия остава ключов икономически партньор на Русия, заяви Путин пред канцлера Меркел



Руският президент Владимир Путин съобщи след срещата си с немския канцлер Ангела Меркел, че Германия към момента се преглежда от Кремъл като един от основните сътрудници на Москва , както от икономическа, по този начин и от политическа позиция.

Той също по този начин уточни, че търговията сред двете страни се е нараснала макар провокациите, подбудени от коронавирусната пандемия.

" Нашите две страни си сътрудничат и развиват взаимни планове в индустрията, селското стопанство и други области “, сподели Путин и изрази вяра, че " огромните планове, които се създават в този момент няма да бъдат последните “.

Меркел: Германия ще се бори за териториалната целокупност на Украйна

От своя страна немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че Берлин ще се бори за териториалната целокупност на Украйна, повтаряйки по този метод рецензиите си към Москва.

Освен това тя още веднъж прикани за следствие на отравянето на съветския опозиционен водач Алексей Навални и осъди Кремъл за възбрана на някои немски и американски организации да работят в страната.

" Чудим се по какъв начин е допустимо да продължим съдействието сред нашите общества, когато тези организации нямат право да работят ", добави тя.

Двамата водачи разискаха и въпросите, свързани с Иран.

Путин съобщи на конференцията, че по време на срещата си с канцлера на Германия двамата водачи са разискали въпросите, свързани с нуклеарните договаряния с Иран.

Путин и Меркел се надяват, че след установяването на ново държавно управление в Иран, договарянията по Съвместния изчерпателен проект за деяние, прочут като иранското нуклеарно съглашение, ще бъдат по-продуктивни и ще доведат до консенсус. Путин също по този начин осведоми канцлера за неотдавнашния си диалог с новия ирански президент Ебрахим Раиси.

Сред другите въпроси, свързани с Близкия изток, които бяха на дневен ред по време на срещата, беше значимостта да се координират всички политически сили в Либия, с цел да се реализира спокойно развиване в името на стабилността в страната.

Начинът, по който се развива обстановката в Афганистан, евентуално ще накара западните страни да трансформират метода си във връзка с външната си политика, съобщи съветският президент Владимир Путин. Той съобщи, че резултатът от задачата на Съединените щати в Кабул " в действителност не може да се назова триумф " и добави, че " Западът осъзнава, че не можете да налагате на другите своите стандарти на политическо държание ".

Русия ще съблюдава поетите газови задължения и след края на управническия мандат на Меркел.

Руският президент акцентира, че Москва ще се ангажира с всички свои отговорности по газовите контракти, в това число да продължи доставките, употребявайки газопроводите, преминаващи през Украйна. Споразуменията ще останат в действие даже откакто немският канцлер Ангела Меркел напусне поста си, уточни той.

Путин означи, че тръбопроводът " Северен поток 2 " е част от най -модерната и екологична петролна система , която понижава излъчванията на въглероден двуокис минимум 5 пъти. Според него това е и доста по-евтин метод за доставка на газ до Европа, в сравнение с пътя през през Украйна. Той добави, че Русия е най-надеждният и постоянен източник на газ за европейските страни.

Неизвестни обаче остават размерите, които ще минават през Украйна, защото самата Русия не знае какво ще бъде търсенето, като се има поради, че чистата сила и зелените планове сега са главен приоритет в Европа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР