Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Москва ще разшири

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Москва ще разшири
Коментари Харесай

Путин за санкциите: Русия ще разшири сътрудничеството си с нови партньори

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Москва ще разшири комерсиалното си съдействие с нови сътрудници, в това число като усили внезапно износа на газ за Китай, с цел да се пребори със западните наказания, съобщи Ройтерс.

В миг, в който средствата за опазване на здравето и обучение понижават поради разноските за войната в Украйна, Путин направи телевизионно послание, отдадено на положението на съветската стопанска система. В него той даде обещание на руснаците, че пенсиите и минималната работна заплата ще не престават да се усилват. Москва ще развива икономическите си връзки с сътрудници от Азия, Африка и Латинска Америка, с цел да попречи на Запада да я изолира стопански, сподели още съветският водач.

" Ще премахнем рестриктивните мерки в секторите на логистиката и финансите. Нека да ви напомня, че с въвеждането на глобите Запада се опита да изтласка Русия в периферията на международното развиване. Ние обаче в никакъв случай няма да поемем по пътя на самоизолирането ", съобщи съветският президент. " Напротив, ние разширяваме и ще разширяваме съдействието си с всички, които имат интерес от това ", посочи Путин.

Енергийните продажби на Русия за Европейския съюз фрапантно понижиха след началото на войната в Украйна, защото Европейски Съюз се стреми да понижи зависимостта си от Москва, а мистериозни гърмежи повредиха съветските газопроводи в Балтийско море, отбелязва Ройтерс.

Путин съобщи, че ще усили газовите продажби " на изток " и сподели, че Русия остава привързана към концепцията си за построяването на нов " газов хъб " в Турция.

Русия стартира да изнася природен газ за Китай в края на 2019 година посредством газопровода " Силата на Сибир ", през който предходната година са доставени към 10 милиарда куб. м. газ. Очаква се газопроводът да доближи оптималния си потенциал от 38 милиарда куб. м. през 2025 година Москва възнамерява построяването на втори сходен газопровод, който се възнамерява да минава през Монголия.

Според Путин плановете ще разрешат на Русия да усили газовите си продажби за Китай до 48 милиарда куб. м. годишно до 2025 година и до 88 милиарда куб. м. до 2030 година

Очаква се през идната година съветската стопанска система да се свие с 2,5 %, сподели съветският президент, като в същото време съобщи, че западните стопански системи страдат от възходяща инфлация в следствие от личните си наказания против Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР