Руският президент Владимир Путин заяви, че китайският мирен план може

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че китайският мирен план може
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин са обсъждали китайския план за мир

Руският президент Владимир Путин съобщи, че китайският кротичък проект може да е основа за решение на рецесията с Украйна, когато Киев и Западът са подготвени за това. Преди минути завършиха формалните диалози сред Путин и китайският президент Си Дзинпин.

След тях съветският държавен глава увери, че Москва е подготвена за обновяване на мирните договаряния с Киев допустимо най-скоро.

Путин изрази предпочитание китайският бизнес да измести западните компании в Русия и заяви, че Москва оказва помощ за построяването на нуклеарни централи в Китай. Двамата водачи са разискали плана за газопровод " Силата на Сибир-2 ", който планува доставка на 50 милиарда кубични метра газ за Китай.

Почти театрално посрещане на китайския президент в Кремъл. Си Дзинпин и Владимир Путин, влязоха от разнообразни порти в най-тържествената зала в Кремъл - Георгиевската. Двамата водачи минаха по червени пътеки, с цел да се срещнат по средата, на фона на големи флагове. Последваха осъществявания на химните на Китай и Русия.

Последваха диалози - първо в стеснен, по-късно и в необятен формат. Си изиска засилена съгласуваност с Москва, а Путин сподели, че Русия е подготвена да задоволи търсенето на ен енергийни запаси от Китай.

" Китайско-руските връзки демонстрират здрава и устойчива динамичност. Задълбочава се политическото доверие и се усилват общите ползи, сближават се народите ни. Знам, че в Русия стремглаво се извършват националните цели за развиване до 2030 година. Предлагам да укрепваме координацията и взаимоотношението за приемане на спомагателни резултати то практическото ни съдействие ", съобщи китайският президент Си Дзинпин.

" Ще припомня, че през декември предходната година, по време на видеоконферентния диалог с господин Си Дзинпин, се разбрахме да помислим за нови цели на нашето съдействие. И за това посещаване бяха готови два значими концептуални документа - взаимно заявление за всеобхватно партньорство и стратегическо взаимоотношение, с които навлизаме в нова ера. И проект за развиване на руско-китайското икономическо съдействие до 2030 година ", добави съветският президент Владимир Путин.

С максимален интерес се следи обстановката към планувания газопровод " Силата на Сибир 2 ", с който износът към Европа би трябвало да се пренасочи на изток.

Въпросът е какъв брой бързо може да стане това, защото сега газопроводната мрежа на Русия за европейския пазар, не е обвързвана с тази за азиатския. Енергетиката беше измежду акцентите в диалога на Си с съветския министър председател Михаил Мишустин.

" Стратегически темперамент има и нашето енергийно съдействие, което обгръща - газ, петрол, нефтени артикули, въглища, електрическа енергия, атомната сила за мирни цели. Успешно се осъществят огромни енергийни планове ", съобщи Михаил Мишустин, министър-председател на Русия.

Мишустин акцентира, че макар неподходящите интернационалните фактори, стокообменът сред Москва и Пекин продължава да се усилва. Си изрази наслада от визитата си и предложения Мишустин в Китай.

" Нека подчертая, че механизмът за постоянни срещи сред министър председателите би трябвало да бъде възобновен бързо. Каня Ви да посетите Китай допустимо най-скоро, с цел да можете да установите тесни връзки с новия министър-председател Ли Цян. Много съм удовлетворен да се срещна с ваши сътрудници и членове на съветското държавно управление ", сподели още президентът на Китай.

И до момента в който Си Дзинпин беше в Москва, японският министър председател Фумио Кишида изненадващо посети Киев, с цел да засвидетелства поддръжката си за Украйна. Според анализатори, визитите на водачите на двете страни, които се одобряват за районни противници, в столиците, които водят война от двете страни на фронта, е показателно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР