По повод предстоящото честване на Великден на територията на страната

...
По повод предстоящото честване на Великден на територията на страната
Коментари Харесай

От пожарната съветват: Да се борави внимателно с великденските свещи и да не се оставят запалени без надзор

По мотив идното честване на Великден на територията на страната са осъществени общо 1870 инспекции по съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност, оповестиха от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН), представени от Българска телеграфна агенция.

По-голямата част от инспекциите - 1473, са на православни храмове, а 397 инспекции са осъществени на хотели, хижи и други. Целта е да се избегне възникването на произшествия, поради всеобщото събиране на хора и потреблението на открит огън.

От пожарната оповестяват още, че ще бъде обезпечено дежурство на 92 чиновници тук-там със скупчване на забележителен брой гости.

Осигурена е подготвеност на дежурните екипи за реализиране на ефикасни пожарогасителни и избавителни дейности. Предвидено е дежурство на 32 пожарни автомобила, 1 специфичен автомобил и 1 кола за спешна помощ с екипи наоколо до църкви, манастири и други православни храмове.

Гражданите се приканват да бъдат бдителни при палене на свещи в храмове и домове. Запалените свещи основават забележителен риск от пораждане на пожар, като същите би трябвало да се слагат единствено в особено пригодени за това негорими и предпазени от вятър съдове, допълват от пожарната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР