Руският президент Владимир Путин заяви, че е обещал политическо убежище

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че е обещал политическо убежище
Коментари Харесай

Путин предложи политическо убежище на Петро Порошенко

Руският президент Владимир Путин съобщи, че е заречен политическо леговище на някогашния украински президент Петро Порошенко, в случай че той се сблъска с компликации в политическата си кариера, съобщи ТАСС.

„ Още когато господин Порошенко стана президент на Украйна, аз му споделих, че в случай че се сблъска с някакви компликации в бъдеще, Русия е подготвена да му даде политически заслон “, сподели Путин по време на конференция след, която се организира през вчерашния ден в Москва. Според съветския президент тогава „ Порошенко се е отнесъл иронично пкъм предлагането “.

„ Днес бих желал да възобновя предложението си, макар сериозните ни различия по този въпрос, по въпроса за  Донбас “, продължи Путин. „ Вярвам, че Порошенко направи доста неточности, само че преследването му като нарушител съгласно мен е несъразмерен блян към успех на актуалното управление “, сподели Путин.  " Те допускат, че той е подписал Минските съглашения. Да, той го направи, и какво от това? Цялата страна ги одобри ", сподели Путин и добави, че пакетът от ограничения за осъществяване на Минските съглашения е утвърден от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. „ Не се майтапих, когато споделих на Порошенко: „ Знаеш ли, ще пристигна време, когато ще бъдем подготвени да предоставим политически заслон. Заради филантропични съображения. Не тъй като ни харесва политиката му толкоз доста “, сподели Путин.

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко реагира остро на изказването на съветския президент за готовността му да му даде политическо леговище, съобщи БГНЕС. Той упрекна сегашния украински държавен глава Владимир Зеленски, че желае да направи подарък на Путин, като преследва проевропейската съпротива в Украйна, написа Порошенко на страницата си във Facebook. „ Сега самият Путин удостовери това ", акцентира Порошенко и уточни, че Зеленски би трябвало да обърне повече внимание не на политическите разправии, а на отбраната на страната. „ Съветвам Владимир Александрович да спре да угажда на Путин, а да стартира да пази страната. И да насочи натам своите и напъните на правоохранителните органи, които в този момент са се занимават повече с Порошенко, в сравнение с с съветската опасност “, написа още някогашният президент.

По мотив предлагането на Путин той означи, че съветската процедура „ да се грижи “ за украинската политика е завършила още през 2014 година, а сегашната обстановка ще бъде решена без присъединяване на Кремъл.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР