Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин с мерки срещу високите цени на горивата в Русия

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През подреди на държавното управление да даде държавни средства за обезпечаване на равен отоплителен сезон, в това число въвеждането на контролирани цени на мазута, доставян за битово отопление в някои райони, предава Ройтерс.

Русия се бори с дефицит и високи цени на горивата през последния месец. Мазутът е доста издирван в Арктика и други райони, които са в очакване на тежка зима.

В документа, оповестен на уеб страницата на Кремъл, се споделя, че държавното управление ще даде средства на Мурманск и други арктически райони, с цел да се приготвят за отоплителния сезон 2023/2024 година, както и за " въвеждане на контролиране на цените на мазута, доставян за отоплителния сезон ".

Въпреки че е един от най-големите производители на нефт в света, Русия страда от високи вътрешни цени и дефицит на бензин и дизел през последните месеци, защото високите експортни цени вършат преференциално за рафинериите да продават продуктите си в чужбина.

На 21 септември Русия вкара възбрана за експорт на горива, с цел да се бори с високите цени на бензина и дизела, както и с дефицита на гориво по време на сезона на прибиране на реколтата. Не е оповестена времева рамка за унищожаване на рестриктивните мерки.

Дмитрий Песков, представителят на Кремъл, също сподели пред кореспонденти, че ще бъдат прегледани други ограничения за гарантиране на стабилността на пазара на горива, откакто възбраната бъде отстранена.

" Правителството към този момент неведнъж означи... че тук няма краен период, възбраната ще продължи да работи, в случай че е належащо. След като към този момент няма потребност от това, ще се обмислят други ограничения ", сподели той.

Правителството обмисля повдигане на експортните мита за прекупвачите и въвеждане на експортни квоти, сходно на ограниченията при продажбата на торове.

След въвеждането на възбраната цените на дизела на едро на локалната борса са паднали с 21%, до момента в който цените на бензина са намалели с 10%.

Това към момента не е повлияло в същия мащаб на цените на дребно, като съветският вицепремиер Александър Новак сподели, че възбраната е почнала да дава позитивни резултати.

Федералната антимонополна работа (ФАС) съобщи в четвъртък, че е изпратила указания до петролните компании, нареждайки им да понижат цените на петролните артикули.

" При липса на ограничения, подхванати от организации, ФАС ще ги смята за признаци на нарушаване на антимонополното законодателство ", се споделя в изказване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР