Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин: Русия не иска да поглъща Беларус


Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През съобщи на обща конференция след днешната си среща с беларуския си сътрудник в Минск, че Русия не желае да гълтам Беларус. Руският водач добави, че " врагът ", който той не назова, желае да попречи на интеграцията сред двете страни, съобщи Ройтерс.

" Русия няма интерес да гълтам никого ", сподели Путин. " Просто в сходно нещо няма никаква целенасоченост ", сподели той на конференцията с Лукашенко.

Беларуският президент, от своя страна, назова съветския си сътрудник " по-голям брат " и похвали Русия, че е протегнала ръка на страната му, осигурявайки ѝ петрол и газ на преференциални цени.

През февруари Москва употребява територията на Беларус като плацдарм за несполучливото нахлуване на съветската войска към Киев, а през последните месеци се следи взаимна руско-беларуска военна интензивност, отбелязва Ройтерс.

Началникът на обединявания щаб на украинските въоръжени сили ген. Сергий Наев съобщи, че съгласно него предмет на днешните договаряния сред Путин и Лукашенко ще бъде " по-нататъшната експанзия против Украйна и присъединяване в по-широк проект на беларуските въоръжени сили в интервенцията против Украйна ". Той добави, че по мнение на украинските военни става дума и за присъединяване на беларуски войски " на терен ".

Нито един от присъстващите публицисти на общата конференция не зададе на Путин и Лукашенко - който неведнъж е заявявал, че страната му няма да бъде вкарана в спора в Украйна - въпрос за войната.

Отговорите им като цяло бяха отдадени на все по-тясното икономическо и отбранително доближаване сред страните им (които публично се намират в съюз между тях, прочут като Съюзна държава) и на вчерашния край на Световното състезание по футбол в Катар, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР