Руският президент Владимир Путин вече се подготвя за честванията по

...
Руският президент Владимир Путин вече се подготвя за честванията по
Коментари Харесай

Кремъл ще чества годишнината от войната с работилници по плетене на чорапи за своите войници

Руският президент Владимир Путин към този момент се приготвя за честванията по случай годишнината от началото на войната в Украйна, която самият той безпричинно стартира. Неговата администрация е изпратила рекомендации до другите райони в страната за организирането на национална акция с името " За нашите герои ", която включва концерти, събития с възпитаници и работилници по плетене.

Toва споделя основаният в Латвия съветски опозиционен уебсайт " Медуза ". Инициативата е планувана да се организира от 20 до 24 февруари и е отдадена на Деня на бранителите на Отечеството в Русия. Периодът на провеждането ѝ съответствува и с годишнината от началото на съветската инвазия в Украйна.

Кампанията ще включва всеобща акция под надпис " Героите на нашето време ", в която участниците ще би трябвало да запишат видеоклипове с поздравления по случай Деня на бранителите, показват източници на съветската бизнес медия РБК.

Препоръчва се материалите да бъдат снимани на фона на монументи и графити, " отдадени на героите на Отечеството и Героите на специфичната военна интервенция " (това е употребяваният от Кремъл термин за войната в Украйна - б.а.). Планира се също изрисуването на графити по градските улици с портрети на " героите на специфичната военна интервенция и описания на техните подвизи ".

В листата са включени и оферти за организацията на майсторски класове за плетене на топли чорапи и ръкавици, разработване на военни чанти и окопни свещи, които да послужат на съветските бойци на фронтовата линия. Свещите за окопи най-често се употребяват, с цел да обезпечат топлота и светлина на бойното поле и постоянно се употребяват от войските.

За изработването на военните чанти има и специфични оферти за бродерии - като да вземем за пример върху тях да написа " В очакване на успеха ", " Напред към успеха " и " Герой на моята татковина ". Чорапи, ръкавици, окопни свещи и други материали се планува да бъдат предадени на военнослужещи като част от акцията.

Сред другите предложени мероприятия са срещи на възпитаници с военнослужещи, завърнали се от Украйна, или с ветерани от така наречен Велика отечествена война - спорът сред нацистка Германия и Съюз на съветските социалистически републики в интервала на Втората международна война (1941-1945).

Насърчават се още раздаването на дарове в лечебните заведения, където се лекуват военнослужещи, както и изпращането на писма до съветски бойци на фронта, който да съдържат " топли и откровени пожелания ".

Основното събитие в цялата акция е митинг-концерт на стадион " Лужники " в Москва на 22 февруари с присъединяване на Путин.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР