Руският президент Владимир Путин възнамерява да присъства лично на срещата

...
Руският президент Владимир Путин възнамерява да присъства лично на срещата
Коментари Харесай

Путин възнамерява да присъства лично на срещата на Г-20 в Индонезия

Руският президент Владимир Путин има намерение да участва персонално на срещата на върха на Г-20 в Индонезия по-късно през тази година. Това разгласи през днешния ден съветският дипломат в Джакарта на фона на апелите на западните страни за изключването на Русия от организацията, предава Българска телеграфна агенция.

" Не единствено Г-20, а и доста други организации се пробват да изгонят Русия.... реакцията на Запада е безусловно непропорционална ", сподели съветският дипломат в Индонезия Людмила Воробиева, представена от " Ройтерс "

Съединени американски щати и огромните стопански системи от Европейски Съюз обмислят дали Русия би трябвало да остане в групата на двадесетте огромни стопански системи поради нахлуването ѝ в Украйна, оповестиха за Ройтерс източници, участващи в полемиките.

" Имаше полемики дали е уместно Русия да бъде част от Г-20, сподели почитан източник на Г-7 пред " Ройтерс ". - Ако Русия остане член, това ще стане една по-малко потребна организация. "

" Ние имаме вяра, че не може да има естествен бизнес с Русия в интернационалните институции и интернационалната общественост ", пък разгласи преди ден съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, откакто бе запитан дали президентът Джо Байдън ще предприеме дейности за изтласкване на Русия от Г-20.

" Планираме да се консултираме първо със своите съдружници, преди да бъдат направени каквито и да било други изказвания ", сподели още Съливан.

Източник от Европейски Съюз настрана удостовери полемиките за статута на Русия на идните срещи на Г-20 в Индонезия.

" За Индонезия стана ясно, че наличието на Русия на министерските срещи би било доста проблематично за европейските страни ", споделя източник на Ройтерс.

Няма явен развой за изключване на страна от Г-20. Преди близо две десетилетия Г-7 беше разширена до нов формат Г-8, с цел да включи Русия по време на интервал на стопляне на връзките, само че Москва беше отстранена за неопределен срок от този клуб след анексирането на Крим през 2014 година

Полша към този момент заяви, че е предложила на комерсиалните чиновници на Съединени американски щати да смени Русия в групата на Г-20 и че предлагането е получило " позитивен отговор ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР