Руският президент Владимир Путин стана най-анализираната личност в последните дни

...
Руският президент Владимир Путин стана най-анализираната личност в последните дни
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Проблемът на Путин не е Украйна. Друга е истинската му болка

Руският президент Владимир Путин стана най-анализираната персона в последните дни в света. Всевъзможни са хипотезите за протичащото се в съзнанието му, тъй като то директно касае и може да засегне бъдещето на всеки.

Бившият американски президент Доналд Тръмп съобщи, че дейностите му са гениални, само че огромна част от анализаторите считат, че е тъкмо противоположното.

Според икономиста Евгений Кънев обаче същинската болежка и боязън на Путин надалеч не е от глобите на Запада или пък вероятността Украйна да окаже сериозна опозиция в възможна война.

Става въпрос за напълно различен тип опасност за режима му.

Ето какво написа той:

" Разбираемо, фокусът върху Путинска Русия е върху Украйна. Но са прави тези наблюдаващи, които не считат, че казусът на Путин е Украйна. "

" Това е неговият метод да покаже, че няма да се помири със международен ред, който заплашва деспотичния му персонален режим в Русия. Защото - приближавайки дълголетието на Сталин във властта - с какво ще остане в историята?

Нали от 2007 г - още веднъж Мюнхенска конференция като в 1938! - той се пробва да построи схеми и структури, които да разглобят днешния западен свят, посредством изостряне на вътрешните му несъгласия. Затова е цялата хибридна война. Кибератаки, интервенция в избори и референдуми, финансиране на партии и президенти и т.н.; завладяване на обществените мрежи с ботове и тролове, гъста мрежа от локална агентура - чак до убийства на политически съперници.

Къде е Украйна в цялата скица?

Чрез нея Путин показва, че ще убива всеки опит за създаване на общество, което може пък да хареса и на руснаците.

Там е цялата болежка

Болката е, че съществува различна полтическа система, каквато народите избират, а Русия няма какво да им даде.

За разлика от Съюз на съветските социалистически републики, чиято агитация дълго време продаваше мита за комунизма.

И по тази причина огромната цел е медийна агитация, че Западът лъже, че институциите му не работят, че всичко е лицемерие, а хората са нещастни - Гейропа, меки китки, хиляда пола, цялостно разложение…

И Путин няма да нападне масирано Украйна с войска, а с …диверсия - даже няма да загатвам какъв брой богат е арсеналът на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) наследниците да разглобят Украйна като страна. "

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР