Руският президент Владимир Путин ще загуби в дълга война. Това

...
Руският президент Владимир Путин ще загуби в дълга война. Това
Коментари Харесай

Зеленски: Путин ще загуби в дълга война

Руският президент Владимир Путин ще загуби в дълга война. Това съобщи украинският му сътрудник Володимир Зеленски в изявление за The Economist.

След като не е съумял бързо да победи Украйна, Путин е решен да изтощи нея и решителността на нейните сътрудници. Путин се стреми да трансформира Украйна в нефункционираща, обезлюдена страна, чиито бежанци основават проблеми в Европа. Самата Русия обаче е нежна, цитира news.bg.

" Путин не схваща, че в една дълга война той ще загуби. Защото няма значение дали той е подсилен от 60% или 70% от руснаците. Не, стопанската система му ще загуби. Докато Украйна усилва своите удари вътре в Русия, руснаците ще стартират да задават неуместни въпроси за неспособността на тяхната войска да ги отбрани ", сподели президентът.

Освен това управляващите на Путин към този момент са отслабени от протеста на водача на съветската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин. Зеленски е убеден, че те ще бъдат отслабени още в бъдеще.

Припомняме, че Зеленски предизвести по-рано, че отслабеният Путин евентуално ще прибегне до нуклеарни закани и до нови бомбардировки по украинската инфраструктура през зимата.

" Тази зима ще станем очевидци на спирания на тока и на заплашванията с нуклеарно оръжие, просто тъй като на Путин му свършиха причините ", уточни Зеленски и продължи:

" Балонът, че Путин е политик, се спука. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР