Руският президент Владимир Путин самостоятелно и нарочно е организирал опита

...
Руският президент Владимир Путин самостоятелно и нарочно е организирал опита
Коментари Харесай

Плевнелиев подозрителен: Путин сам е организирал бунта на Пригожин

Руският президент Владимир Путин независимо и преднамерено е провел опита за пуч на частната войска " Вагнер " и водача й Евгений Пригожин. В това бе безапелационен президента на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев.

И се аргументира - преди всичко Пригожин като някогашен готвач на Путин нямало по какъв начин да не е член на службите. Второ - големите средства за заплати на хилядите контрактници от частната войска, може би към 50 млн. $ на месец, няма по какъв начин да се заплащат без поддръжката на Кремъл. Освен това без благословията на президента нямало по какъв начин Пригожин да бъде позволен да обиколи всички затвори на територията на Русия и да обещае опрощение на нарушителите, в случай че се бият на фронта в Украйна.

Цялата тази интервенция, счита Плевнелиев, сега реализира своите цели.

" Първо, отстраняваме една частна милиция, която е бодил в очите, Вагнер е отстранена. Второ, прехвърляме цялата отговорност към този момент, завършваме с двувластието - в този момент вече Шойгу е тотално под светлината на прожекторите и това е неговия финален късмет. Трето - Путин се надява, че Шойгу ще подаде оставка, защото при започване на войната той бе подведен от генералите, от разузнаването, което беше писало едни подправени отчети какъв брой зле е украинската войска ", предвижда някогашният държавен глава.

По думите му службите в Москва мислили какво ще стане, в случай че Русия изгуби войната и цялата тази интервенция с несполучливия пуч давала " exit " на Путин.

" Оттук нататък има три евентуални сюжета. Единият е Путин да удържи, прехвърляйки цялата отговорност на военните, до изборите в Съединени американски щати. Ако пристигна неговият другар Тръмп, той е заречен да реши проблема на деня. Путин залага и на това, че на западните данъкоплатци не им е елементарно. Според мен този сюжет обаче е с дребна степен на възможност ", влезе и в полето на прогнозите Плевнелиев.

Винаги до момента президентът, който е висш главнокомандващ, е представлявал България на срещите на върха на НАТО, само че е вярно решението на кабинета " Денков " да го лиши от това право, като вместо това на идната среща във Вилнюс отиде министър председателят, коментира Плевнелиев и друга настояща тематика от вътрешнополитческия дневен ред. Причината - така България " хващала последния трен "  да се интегрира пълноценно в " системата за сигурност на демократичния свят ".

Освен това - Радев бил популист и приказвал едно, а правил друго, защото по време на служебния кабинет България изнасяла съществени количества оръжие за Украйна.

" Проведох диалози с 50 държавни глави и на въпроса за Радев слушам едно и също: " Да, той си приказва едно в България, само че отвън България прави други неща. " Колкото желаете (има доказателства за това). Постоянно сме очевидци на това, че Радев приказва едно, а прави друго ", атакува сегашния президент предшественикът му.

И продължи - Радев " надълбоко погазил Конституцията "  и посредством метода, по който връчил втория мандат на ПП/ДБ.  " Това, на което акад. Денков бе очевидец... Не сме имали такова знамение. Конституцията задължава и споделя, че първият и вторият мандат президентът ги връчва автоматизирано. Освен това Конституцията задължава, че президентът би трябвало да постави всички старания, с цел да има държавно управление. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР