Руският президент Владимир Путин разчита на група доверени сътрудници -

...
Руският президент Владимир Путин разчита на група доверени сътрудници -
Коментари Харесай

Вътрешният кръг на Путин: елитът на Русия затваря редиците си след бунта на „Вагнер“

Руският президент Владимир Путин разчита на група доверени сътрудници - доста от тях се познават през целия си живот - с цел да поддържа властта си.

Неуспешният боен протест в Русия през уикенда разкри уязвимостите на съветската политическа система и накара елита на Кремъл да стегне редиците си към президента Владимир Путин. Наблюдателите в Русия и на Запад ще наблюдават за признаци на вътрешни битки, до момента в който членовете на елита - доста от които са другари на Путин през целия си живот - се сплотяват в поддръжка на съветския президент или се приготвят за предаване на властта. Това се споделя в разбор на „ Уолстрийт джърнъл “

Николай Патрушев

Николай Патрушев е доверено лице на Путин от 70-те години на предишния век, когато и двамата са служили в руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР), и е считан за втория по мощ човек в Русия поради връзките си със службите за сигурност и ролята си на секретар на Съвета за сигурност на Русия. Патрушев, който споделя мнението на президента, че Русия е в екзистенциална битка със Запада, оказа помощ на Путин да съживи съветския правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) - Федералната работа за сигурност (ФСБ), която той оглавяваше от 1999 до 2008 година

Михаил Мишустин

Назначаването през януари 2020 година на Михаил Мишустин, малко прочут началник на съветската данъчна работа, за министър-председател акцентира желанието на Путин да споделя властта с технократи, които не съставляват огромна опасност и разполагат с лимитирана лична властова база. След нашествието той играе основна роля в борбата на Русия да отбрани финансовата си система от наложените от Запада наказания и да извърши проектите на Путин да подсигурява, че елементарните руснаци няма да усетят прекомерно тежко ударите.

Сергей Кириенко

Първият заместник-началник на кабинета на Путин, Сергей Кириенко е бил министър-председател при Борис Елцин, а по-късно, при Путин, оглавява държавната корпорация за нуклеарна сила „ Росатом “. Кириенко се употребява с репутацията на кадърен държавен чиновник, без значение от идеологията на режима. Макар в миналото да е бил считан от Запада за модернизатор, Кириенко е глобен от Съединени американски щати след нахлуването на Русия в Украйна, където той поддържа установяването на съветско ръководство на окупираните от Москва територии.

Юрий Ковалчук

Юрий Ковалчук е създател и максимален акционер на банка " Россия " и управлява медийна група в Русия. Той е непосредствен консултант на Путин и е един от най-влиятелните гласове в поддръжка на решението за навлизане в Украйна. Дългогодишен другар на съветския водач, той споделя визията на Путин за оборване на военното и културното владичество на Запада. Съединени американски щати го дефинират като „ персоналния банкер на Путин “.

Александър Бортников

Александър Бортников е шеф на Федералната работа за сигурност. Твърдолинеен и един от силовиците - елитната група водачи с тесни връзки с държавната сигурност, той работи за службите за сигурност от 1975 година в родния град на Путин - Ленинград, в този момент Санкт Петербург. Бортников е подложен под наказания на Съединени американски щати през февруари 2022 година

Сергей Наришкин

Сергей Наришкин е различен член на силовото ведомство, шеф на Службата за външно разузнаване и някогашен ръководител на Държавната дума, долната камара на съветския парламент. През ноември предходната година шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се срещна с Наришкин в Турция, с цел да предизвести Москва да не употребява нуклеарни оръжия в спора в Украйна.

Генадий Тимченко

Генадий Тимченко е създател на Gunvor, компания за търговия с нефт, и също по този начин влага в рандеман на газ и строителство на тръбопроводи. Връзките на Тимченко с Путин датират от началото на 90-те години. Бизнес ползите му съответстват с политическите цели на Путин, който употребява петролното и газовото благосъстояние на Русия, с цел да възроди интернационалното въздействие на страната. По данни на Министерството на финансите на Съединени американски щати водачът на Кремъл е вложил в Gunvor.

Аркадий Ротенберг

Аркадий Ротенберг е спечелил милиарди дружно с брат си Борис посредством контракти за държавната енергийна компания „ Газпром “ и зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година, съгласно Съединени американски щати, които са наложили наказания против братята. Историята на Ротенберг с Путин датира от времето, когато двамата са били деца и са посещавали дружно клуб по бойни изкуства.

Игор Сечин

Игор Сечин е основен изпълнителен шеф на държавната петролна компания „ Роснефт “. През 90-те години на предишния век и в първите години на мандата си в Кремъл той е бил върховен консултант на Путин в Санкт Петербург, а по-късно е бил заместител министър-председател. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР