Руският президент Владимир Путин проведе в Кемерово непланирана среща с

...
Руският президент Владимир Путин проведе в Кемерово непланирана среща с
Коментари Харесай

Путин: Всички виновни за пожара в Кемерово ще бъдат наказани


Руският президент Владимир Путин организира в Кемерово непланирана среща с инициативна гражданска група, изразяваща съмнение към следствието на пожара в комерсиалния център "Зимна вишна". Той им даде обещание, че всички отговорни за нещастието ще бъдат осъдени.

Пред събралите се жители, измежду които имаше и родственици на жертвите, президентът заяви, че следствието на нещастието ще бъде доста обширно, без значение от това какви постове и позиции имат обвинените. "В момента тук работи следствена група от 100 души. Нейната работа се води от ръководителя на Следствения комитет. Дори не се съмнявайте, всички отговорни ще бъдат наказани", сподели Путин.

Той също по този начин заяви, че няма никакъв смисъл да се съмнявате в формалните данни за броя на починалите при пожара и посъветва да не се има вяра на лъжливата информация, която се популяризира в обществените мрежи.

По време на заседание в регионалната администрация към нея се събраха няколко хиляди души. Те показаха съмнение към оповестения формален брой на жертвите. Кметът на града Иля Середюк и инициативна група жители, към 15 души, отидоха в моргата, с цел да ревизират описите с постъпилите тела, с цел да се убедят, че публично оповестените числа дават отговор на истината.

Пожарът в Кемерово избухна на 25 март на четвъртия етаж на комерсиалния център "Зимна вишна". По последни данни са починали 64 души, разпознати са 25. В района е разгласен тридневен печал. Около 68 души са ранени или натровени от дима, измежду приетите в болница има три деца. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР