Руският президент Владимир Путин призова Киев да гарантира безопасността на

...
Руският президент Владимир Путин призова Киев да гарантира безопасността на
Коментари Харесай

Путин призова Украйна да гарантира безопасността на морския трафик

Руският президент Владимир Путин прикани Киев да подсигурява сигурността на морския трафик, защото съгласно Москва Украйна злоупотребява с безвредния кулоар за експорт на зърно.

" Украйна би трябвало да подсигурява, че няма да има опасност за сигурността на гражданските плавателни съдове ", съобщи Путин на конференция, представен от Агенция Франс Прес.

Той упрекна Киев, че е употребявал коридора за нахлуване против съветския флот в Крим, което накара Москва да спре договорката за експорт на украински хранителни артикули.

" Тази офанзива беше подхваната от Украйна против Черноморския флот... Те сътвориха заплаха за нашите кораби и цивилен плавателни съдове ", съобщи Путин.

" Това е опасност за нашите кораби и цивилен плавателни съдове ", сподели Путин. Той акцентира, че Русия не се е отдръпнала от договорката, а е " прекратила " присъединяване си в нея.

БГНЕС напомня, че през юли Русия и Украйна подписаха с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации съглашение за отблокиране на сериозно значимото зърно от Украйна, което е належащо за попречване на международна продоволствена рецесия.

Споразумението сътвори безвреден кулоар, през който плавателните съдове могат да пътуват до Истанбул за инспекции.

Сделката към този момент разреши да бъдат изнесени повече от 9,5 млн. тона украинско зърно и трябваше да бъде възобновена на 19 ноември. /БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР