Руският президент Владимир Путин пристигна в Китай по покана на

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в Китай по покана на
Коментари Харесай

Путин пристигна на официално посещение в Пекин, ще участва във форума „Един пояс, един път“

Руският президент Владимир Путин дойде в Китай по покана на китайския президент Си Цзинпин. Руският водач ще остане в Пекин два дни - 17 и 18 октомври, оповестява ТАСС.

Работният график на съветския президент е доста претрупан. Путин ще посвети значително първия ден от визитата си на двустранни срещи с сътрудници, които също вземат участие в Третия интернационален конгрес „ Един пояс – веднъж “. Предвидени са договаряния с президента на Виетнам Во Ван Туонг, премиера на Тайланд Сетта Тависин, президента на Монголия Ухнаагиин Хурелсух и президента на Лаос Тонглоун Сисулит.

Освен това съветският водач ще взе участие в формалната среща на китайския президент Си Цзинпин и брачната половинка му Пън Лиюан с ръководители на делегации, участващи във форума „ Един пояс, веднъж “.

Основните събития на форума ще се състоят на следващия ден в Народната зала на площад " Тянанмън ". Путин ще взе участие в церемонията по откриването му. Също в сряда ще се проведат руско-китайски договаряния, след което Путин ще продължи поредност от двустранни срещи в коридорите на форума. Предвиден е той да беседва с ръководителя на преходното държавно управление, премиера на Пакистан Анваар-ул-Хак Какар.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР