Руският президент Владимир Путин предупреди Запада преди предстоящите президентски избори

...
Руският президент Владимир Путин предупреди Запада преди предстоящите президентски избори
Коментари Харесай

Путин предупреди Запада да не се меси в президентските избори в Русия през март 2024 г.

Руският президент Владимир Путин предизвести Запада преди идните президентски избори през март 2024 година, че всяка интервенция в Русия ще бъде считана за акт на експанзия, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Изказването на Путин пред Световния съветски национален съвет, отпред на който е главата на Руската православна черква патриарх Кирил, бе излъчено на голям екран сред две копия на антична православна икона. Руската православна черква енергично поддържа войната на Русия в Украйна и Путин счита нейния закостенял светоглед за част от съветската национална еднаквост, отбелязва Ройтерс.

Руският държавен глава съобщи, че Западът е обзет от расистка русофобия, която показва руснаците като народ от назадничави " плебеи " и предизвести, че Съединени американски щати желаят да разчленят Русия и да плячкосат големите ѝ запаси.

 

Путин предизвести, че руснаците би трябвало да помнят уроците от болшевишката гражданска война от 1917 година, от гражданската война и от разпадането на Съветския съюз през 1991 година, които по думите му са донесли разделяне за съветския народ.

" Искам да подчертая: Ние считаме всяка интервенция извън, провокации, целящи причиняване на междуетнически или междурелигиозни спорове, за акт на експанзия против нашата страна ", съобщи Путин.

 

" Отново желая да посочи, че всевъзможен опит за всяване на междуетнически и междурелигиозни различия, за делене на нашето общество, съставлява изменничество, съставлява закононарушение против цяла Русия. Ние няма да позволим на никого да раздели Русия ", добави той.

Пълномащабната съветска инвазия в Украйна, почнала през февруари 2022 година, провокира най-сериозната борба сред Москва и Запада от Кубинската ракетна рецесия през 1962 година и това накара Путин да се обърне към Китай, отбелязва Ройтерс.

В днешното си изцявление Путин благодари също на съветските предприемачи за това, че са съумели да заобиколят западните наказания. " Благодарение на обединяването на напъните на страната и на предприятията ние успяхме да осуетим невижданата икономическа експанзия на Запада: Санкционният му блицкриг се провали ", съобщи съветският президент.

Очаква се акцията за президентските избори да стартира идния месец и Путин да се кандидатира – стъпка, която би осигурила на някогашния разузнавач от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) минимум още шест години отпред на страната, отбелязва Ройтерс.

Патриарх Кирил сподели, че ще се помоли Путин да продължи да работи " в изгода " на Русия и нейния народ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР