Руският президент Владимир Путин представи две нови ядрени подводници тази

...
Руският президент Владимир Путин представи две нови ядрени подводници тази
Коментари Харесай

Путин засилва военноморската мощ на Русия с нови ядрени подводници

Руският президент Владимир Путин показа две нови нуклеарни подводници тази седмица, обещавайки да ускори " военноморската мощност " на страната. Подводниците ще бъдат причислени към Тихоокеанския флот на Русия, което акцентира желанието на Москва да проектира военноморската си мощност надалеч оттатък Украйна, разясняват анализатори, написа.

На церемонията по откриването в северния град Северодвинск, в който се намира корабостроителницата " Севмаш ", Путин посочи достолепията на двете нови атомни подводници на съветския флот пред присъстващите публични лица и военноморски офицери.

" С такива съдове и такива оръжия Русия ще почувства, че е в сигурност. "

Току-що излезлите от произвеждане, подводниците - наречени " Красноярск " и " Император Александър III " - са считани за апогея на съветската морска мощност, всяка от които служи за избрана цел.

" Ще засилим количествено бойната подготвеност на съветския флот, нашата военноморска мощност в Арктика, Далечния изток, Черно море, Балтийско море и Каспийско море - най-важните стратегически зони на Световния океан ", сподели Путин при откриването на двете " подводни лодки "

Според Института за проучване на войната " ангажирането на скъпи военноморски запаси в региони отвън Украйна и Източна Европа евентуално има за цел да заплаши НАТО и неговите съдружници в голям брой райони " в ежедневния си брифинг за войната в Украйна във вторник. " Дългосрочните старания за преструктуриране и разширение на съветската войска имат за цел да приготвят Русия за бъдеща широкомащабна стандартна война против НАТО ", споделя се в брифинга на северноамериканския боен мозъчен концерн.

Разполагането на подводници в Тихия океан - постоянно считан за територия на Военноморски сили на Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО - също демонстрира геополитическа тактика.

" Това е метод за Москва да показва, че към момента счита Съединените щати за собствен главен съперник и че макар войната в Украйна Русия също се готви да се изправи против тях ", изяснява Гермънд. Според него Путин неслучайно е избрал да влага в подводници, а не в други типове военни кораби, защото Русия в никакъв случай не е съумяла да сътвори флот, кадърен да се конкурира със Запада: " По време на студената война Съветският съюз не можа да създаде самолетоносач, който да съперничи на американския ", разяснява Гермънд.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР