Руският президент Владимир Путин посети щаба на групата войски Днепър“

...
Руският президент Владимир Путин посети щаба на групата войски Днепър“
Коментари Харесай

Путин посети щабовете на групировките Днепър и Восток в зоната за СВО

Руският президент Владимир Путин посети щаба на групата войски „ Днепър “ в Херсонско направление и щаба на групировката „ Восток “ на Националната армия в ЛНР, оповестиха от пресслужбата на президента.

„ Владимир Путин в щаба на група войски „ Днепър “ в Херсонска област изслуша отчети на командващия ВДВ генерал-полковник Михаил Теплински, командващия група войски „ Днепър “ генерал-полковник Олег Макаревич и други военни командири “, споделиха от Кремъл.

На срещата президентът изиска от военните да изразят мнението си за обстановката в Херсонско и Запорожко посоки и да обменят информация.

" Не желая да ви похищавам от директните ви отговорности, свързани с командването и контрола, тъй че тук работим делово, малко, само че съответно. За мен е значимо да чуя вашето мнение по какъв начин се развива обстановката, да ви слушаме, да обменяме информация “, сподели Путин.

Освен това президентът помоли командващия ВДВ Михаил Теплински да изрази мнението си за обстановката на фронта.

„ Знам, че от името на началника на Генералния щаб и министъра на защитата Теплински беше на първа линия много дълго време, направи доста обстоен отчет. Министерството на защитата и Генералният щаб го оцениха високо “, сподели Путин.

Държавният глава посети и щаба на Националната армия " Восток " в Луганската национална република. Там той изслушва отчети на генерал-полковник Александър Лапин и други висши офицери за ситуацията в това направление.

И в двата щаба Путин поздрави военнослужещите за Великден и им подари копия на икони. Давайки иконата на „ Днепър “, президентът означи, че иконата е принадлежала на „ един от най-успешните министри на защитата на Руската империя “.

Държавният глава отлетя до щаба на „ Днепър “ с хеликоптер, а по-късно с кола стигна до щаба. Президентът също се придвижи до щаба на „ Восток “ с хеликоптер.

В средата на март Путин организира заседание в командния пункт на специфичната военна интервенция в Ростов на Дон, откакто изслуша отчетите на началника на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов и редица военни командири.

Преди това президентът посети Мариупол. Там той беседва с вицепремиера Марат Хуснулин, който приказва за напредъка в строителството и възобновяване на града и покрайнините му. Държавният глава се срещна и с поданици на града.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР