Руският президент Владимир Путин поиска да чуе предложения от висшето

...
Руският президент Владимир Путин поиска да чуе предложения от висшето
Коментари Харесай

Путин поиска предложения от военното командване как да продължи с боевете в Украйна

Руският президент Владимир Путин изиска да чуе оферти от висшето военно командване по какъв начин да продължи акцията в Украйна, заяви Кремъл.

Путин приказва по време на посещаване в Обединения щаб на родовете войски, участващи в по този начин наречената от Русия „ специфична военна интервенция “. На фрагменти,те публикувани от Кремъл, съветският президент ръководи съвещание с присъединяване на към десетина души, седнали към кръгла маса. До него са министърът на защитата Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб ген. Валерий Герасимов - и двамата остро подложени на критика от по-твърдолинейните коментатори.

След това Путин е на друга конферентна маса в щаба, приканвайки присъстващите представители на военното командване да дадат оферти по какъв начин да се продължи оттук насетне.

" Уважаеми приятели, Днес изслушахме командирите на всички операционни посоки на военните дейности. Бих желал да чуя вашите оферти по отношение на нашите незабавни и средносрочни дейности ", сподели Путин.

На срещата е участвал и генералът от военновъздушните сили Сергей Суровикин, който е и главнокомандващ на всички съветски войски, участващи в боевете в Украйна. Путин е прекарал целия ден в щаба, сподели представителят му Дмитрий Песков. Повече детайлности за визитата на съветския президент, в това число къде тъкмо се намира щабът, не бяха обявени.

Поредица провали през миналите 10 месеца на боеве, довели до съветските отдръпвания от региона на Киев и от втория по величина град в Украйна - Харков, а неотдавна и от Херсон, принудиха Путин да прибегне до готовност на резервисти и провокираха изненадващи рецензии от страна на военни блогъри и някои хора от обкръжението на съветския президент.

Откакто Суровикин бе назначен през октомври за главнокомандващ " специфичната военна интервенция " в Украйна, съветските сухопътни войски се концентрираха повече върху защитата, в сравнение с върху настъпателните дейности, а на този декор талази от въздушни удари по украински градове оставиха милиони цивилни без отопление, електричество и вода по цели дни в изискванията на предстоящ зимен сезон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР