Руският президент Владимир Путин подписа закона за прекратяване на Договора

...
Руският президент Владимир Путин подписа закона за прекратяване на Договора
Коментари Харесай

Путин подписа закон за излизане от Договора за ракетите

Руският президент Владимир Путин подписа закона за преустановяване на Договора за очистване на ракети със междинен и дребен обхват. Законът бе признат от Държавната Дума на 18 юни и утвърден от Съвета на федерацията на 26 юни. Днес към този момент е оповестен в уеб страницата за публична правна информация на страната, оповестява ТАСС.
Според закона, решението за възобновяване на контракта от страна на Русия ще бъде взето от президента. По-рано ръководителят на Комисията по защита и сигурност на Съвета на федерацията Виктор Бондарев разяснява, че " решението за прекъсване на действието на контракта е нужна и неизбежна мярка, съответен метод към режима в региона на контрола над въоръженията ", написа " Фокус ".
Вашингтон първи разгласи отдръпването си след решение на президента Доналд Тръмп в края на предходната година. Тогава Тръмп цитира редовно нарушение на изискванията в него, като уточни разполагането на ракетната система 9M729 като неотдавнашен образец.
След обясненията на Тръмп, че Съединени американски щати ще разработят нови оръжия със междинен и дребен обхват, в случай че Русия не извършва изискванията или в случай че дружно с Китай не предложи нов контракт, Москва заплаши с огледална мярка. Така изтеглянето и на двете страни бе на процедура доказано при започване на февруари тази година. По това време НАТО призоваваше Русия за разговор и осъществяване на контракта.
Договорът се смяташе за един от най-важните за баланс на силите в света. Тръмп в същото време упорства, че в документа, подписан от Съединените щати и Съветския съюз (с приемник Русия) през 1987 година, би трябвало да бъдат въвлечени и други страни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР