Руският президент, Владимир Путин, подписа закон за провеждане на дистанционно

...
Руският президент, Владимир Путин, подписа закон за провеждане на дистанционно
Коментари Харесай

Путин подписа закона за онлайн гласуване в Руската федерация

Руският президент, Владимир Путин, подписа закон за осъществяване на отдалечено електронно гласоподаване за всички избори и референдуми в Русия. Законът беше оповестен на портала за правна информация в понеделник, заяви "Интерфакс ", предадено от news.bg.

Документът е направен и импортиран от депутатите от "Единна Русия ", Дмитрий Вяткин и Дмитрий Ламейкин.

"Говорим за следното: да се разпореди на централните изборни комисии в районите действителното контролиране на въвеждането на избрани системи за отдалечено електронно гласоподаване, сподели по-рано Вяткин. Сега отдалеченото електронно гласоподаване се контролира от краткотрайни закони. Правилата за опцията за потребление на отдалечено електронно гласоподаване ще последват влизането в действие на препоръчаните разпореждания, които към този момент са в главния закон, т.е. 67-FZ, сподели депутатът.

"Опитът от потреблението на отдалеченото електронно гласоподаване на изборите през 2019-2021 година като опит, сподели нуждата от одобряване на съществени правила при този тип гласоподаване, което ще бъде унифицирано за всички избори и референдуми в Руската федерация, се споделя в обяснителна записка към законодателството.

Законодателството планува отдалеченото електронно гласоподаване да се организира благодарение на държавната автоматизирана система "Вибори ", както и други държавни осведомителни системи, които са сертифицирани и дават отговор на условията, избрани от Руската централна изборна комисия.

Това допуска, че идентифицирането, удостоверяването и потвърждаването на самоличността, както и анонимизирането на резултатите от волеизявлението, тяхното криптиране по време на гласуването и дешифрирането след неговото привършване са наложителни. Съгласно законодателството, след волеизявление от гласоподавател, не се позволява смяна на волята (повторно гласуване). Избирател, който има достъп до отдалечено електронно гласоподаване, няма право да получи бюлетина в изборна секция.

Освен това, законодателството открива, че съветски жител, който е заемал пост на върховен чиновник и е бил отхвърлен от съветския президент, не може да бъде номиниран като претендент в границите на пет години.

Новото законодателство допуска, че съветското министерство на правораздаването ще поддържа обединен указател на информацията за лица, изпълняващи функционалностите на непознат сътрудник или свързани с лица, избрани като задгранични сътрудници.

Новото законодателство уголемява листата на лицата, които нямат право да бъдат избирани. Включва наказаните за осъществяване на екстремистки закононарушения, чиито присъди са заличени или освободени до приключване на пет години от датата на изтриване или изчистване на съдимостта им.

Списъкът ще включва наказаните на отнемане от независимост за насила към полови дейности, осъществени против малолетно лице или за сексуален акт с лице под 16 години, както и наказаните на отнемане от независимост за осъществяване на тези закононарушения, чиито присъди са снети от тяхното удостоверение за съдимост или заличени до приключване на пет години от датата на премахване или изтриване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР