Руският президент Владимир Путин подписа указ За ответни визови мерки

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ За ответни визови мерки
Коментари Харесай

Путин подписа указ за визови ограничения за „неприятелски държави“

Руският президент Владимир Путин подписа декрет " За ответни визови ограничения по отношение на вражески дейности на непознати страни ". Документът беше оповестен през днешния ден на съветския формален портал за правна информация, заяви ТАСС.

Указът е подписан " заради нуждата от предприемане на незабавни ограничения в отговор на неприятелските дейности от Европейския съюз ". Според документа Русия е прекратила действието на редица клаузи от споразуменията за облекчение на визовия режим с Европейски Съюз, Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн.

С указа Путин подрежда на съветското министерство на външните работи да вкара ограничавания за влизане в страната на чужденци и лица без поданство, които правят - както той ги дефинира - вражески дейности към Русия.

" Министерството на външните работи на Руската федерация, в съдействие с федералните органи на изпълнителната власт, упълномощени да вземат решения за недопускане в Руската федерация, вкарват лични ограничавания за влизане в Руската федерация и престояване за задгранични жители и лица без поданство, които правят вражески дейности против Руската федерация, нейните жители или юридически лица ", гласи документът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР